Bingöl

Bingöl'deki trafik kazası

11:06 23 Ağustos 2018
Bingöl'deki trafik kazası

Bingöl'de otomobille pikabın çarpışması sonucu hayatını kaybedenlerden 4'ü Solhan ilçesinde defnedildi.

Solhan Devlet Hastanesi morgundan alınan ve akraba olan Zeki (65), Caner (11) ve Güler ile eşi Muzaffer Eden'in cenazeleri, hastane bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından Solhan Bazman Mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Kazada, 11 yaşındaki oğlu Caner Eden'i kaybeden baba Cihan Eden, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Hala kazanın şokunu yaşadıklarını anlatan Eden, "Acımız çok büyük, acı sadece bizim değil herkesin acısıdır. Kazada ölenlerin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Kazada ağabeyim, gelinim, amcam ve yeğenim ile oğlumu kaybettim." ifadelerini kullandı.

- Taziye için yola çıkmışlar

Kazada hayatını kaybeden Zeki Eden'in kayınbiraderi Rahim Eden de Solhan merkez Yeni Mahalle'de oturduklarını ve kazada akrabalarını kaybettiklerini söyledi.

Üzüntülerini tarif edecek kelime bulamadığını anlatan Eden, dün Elazığ'dan cenaze haberi geldiğini ve akrabalarının taziye gitmek için Solhan ilçesinden iki araç ile yola çıktıklarını ve bir süre sonra kaza haberini aldıklarını belirtti.

Eden, "Taziyeye giderken taziye oldu. Acımız büyük." diyerek, kazada ailelerinden 5 kişinin vefat ettiğini, 6 kişinin yaralandığını, kazanın ardından kendilerine destek olan başta Solhan halkı olmak üzere herkese teşekkür etti.

- Yeni ev yapmıştı

Çanakkale'de vatani görevini yapan ve izne gelen yeğeni Özhan Eden'in kazada ağır yaralandığını ve hastanede tedavisinin sürdüğü anlatan Eden, şöyle konuştu:

"Zeki ağabeyimle komşuyduk, evi burada, yeni yaptı, içeri girmek nasip olmadı. Amcamın oğlu Muzaffer ile eşi Güler kazada vefat etti, geride 2 çocukları kaldı. Elazığ'dan misafirliğe gelen akrabalarımızın bir kızı vefat etti. Onun cenazesini Elazığ'da defin edeceğiz. Acımız çok büyük."

Kazada yaralanan ve kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Eda Eden'in cenazesinin Elazığ'da, kazaya karışan otomobilde hayatını kaybeden Eyüp Yıldırım, Mirza Yıldırım, Adalet Aslaner'in cenazelerinin Kahramanmaraş'ta toprağa verileceği belirtildi.

Otomobildekilerin, Kahramanmaraş'tan yola çıktıkları, akrabalarına bayram ziyaretinde bulunmak amacıyla Bitlis'e gittikleri öğrenildi.

Dün Eyüp Yıldırım'ın kullandığı 46 D 9898 plakalı otomobil, Bingöl-Muş karayolunun Şeref Meydanı mevkisinde karşı yönden gelen 23 K 2946 plakalı pikapla çarpışmış, kazada 8 kişi ölmüş, 7 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.