Bingöl

Bingöl'de vergi yapılandırılmasına ilgi

14:10 10 Eylül 2018
Bingöl'de vergi yapılandırılmasına ilgi

Bingöl Belediyesi'ne 27 Ağustos'ta başvuru süresi sona eren 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında başvuran 3 bin 28 kişinin 4 milyon 983 bin 188 liralık borcunun yapılandırıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu kanun kapsamında su, emlak, çevre, temizlik, ilan, reklam ve atık su gibi alacakların yeniden yapılandırıldığı belirtildi.

Bu fırsat doğrultusunda belediyeye müracaatta bulunan 3 bin 28 kişinin 4 milyon 983 bin 188 lira tutarındaki borcunun yapılandırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Düzenleme kapsamında 970 bin 133 lira tutarındaki faiz silindi. Bu süreçte belediyemize vergi borcu bulunan vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetle duyurular yapılmış, yapılandırma fırsatından yararlanmak için müracaatta bulunan tüm vatandaşa gerekli kolaylıklar sağlanmıştır. Maliye Bakanlığınca tanınan süre kapsamında görevli personelimiz hafta sonu da mesai yaparak, vatandaşlarımızın borçlarını yapılandırdı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.