Bingöl

Bingöl Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

16:46 09 Ekim 2018
Bingöl Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

Bingöl Üniversitesi (BÜ) 2018-2019 akademik yılı açılışı törenle yapıldı.

BÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitenin her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi.

Genç ve dinamik bir üniversite olduklarını belirten Çapak, hep birlikte çalışarak üniversiteyi daha nitelikli, daha çok tercih edilen bir konuma getireceklerini kaydetti. Çapak, üniversite olarak yenilikçi, araştıran, toplumsal sorumluluk üstlenen, bölgesel kalkınmaya önem veren ve toplumsal faydaya dönük bilim üreten bir yaklaşım içinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Üniversitenin 603 öğretim elemanı, 287 idari personeli, 100 sürekli işçisi, 28 tarım işçisi, 82 güvenlik personeli, 15 bini aşkın öğrencisi ve 13 bin 710 mezunu ile büyük bir aile olduğunu kaydeden Çapak, şöyle devam etti:

"Pilot üniversite kapsamında da şehrimiz ve bölgemize maksimum fayda sağlamayı hedefliyoruz. Projelerin saha ve laboratuvar çalışmaları devam ediyor. Çok önemsediğimiz bir proje. Fiziki alt yapımızı her geçen gün daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.

İnşaat çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Yapacağımız hayvan hastanesi son derece modern ve donanımlı bir hastane olacak. Yaklaşık 6 bin metrekare büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu hastanemiz sadece Bingöl'e değil, bölgeye hizmet edecek donanıma sahip bir hastane olacak."

Daha sonra YÖK Üyesi Prof. Dr. Ömer Demir, konferans verdi.

Törene, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.