Bitlis

İşadamı Peker, taziye evini kaymakamlığa hibe etti

11:14 27 Kasım 2015
İşadamı Peker, taziye evini kaymakamlığa hibe etti

 Bitlisli Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Başkanı İşadamı M. Zeki Peker, Adilcevaz ilçesinde önceden taziye evi olarak yaptığı binayı İlçe Kaymakamlığına hibe etti.

Peker, Van depreminden sonra bir süre İlçe Emniyet Müdürlüğünce kullanılan binayı, Aile ve Sosyal Destek Merkezi faaliyetlerinin yürütülmesi için resmi olarak kaymakamlığa devretti.

İlçe Kaymakamı Özer Özbek, yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce resmi iş ve işlemlerin sona ermesiyle bahse konu bina tamamen Adilcevazlı kadınların kullanımına sunulduğunu söyledi.

İki katlı binanın her türlü eğitim öğretim ve sosyal imkana sahip olduğunu ifade eden Özbek, şöyle konuştu:

"Aile ve Sosyal Destek Merkezi'nde 12 farklı bulunuyor. Kurslar usta öğreticiler tarafından veriliyor. Ayrıca binamızda mescit, kreş, çocuk bakım odası, okuma ve dinlenme salonu mevcut. 2 yıldır kadınlara, genç kızlarımıza ve minik yavrularımıza hizmet veren Aile ve Sosyal Destek Merkezi, bundan sonra daha iyi hizmet etmeye devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek merkezi ziyaret eden Bitlisli Genç İş Adamları Derneği Başkanı İşadamı M. Zeki Peker, binanın Adilcevazlı kadınların hizmetine sunulmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İlçemize her yönüyle donanımlı bir hizmet binası bağışladığı için teşekkür ediyorum."

Peker ise Bitlis'in her ilçesine olduğu gibi Adilcevaz'da da taziye ve kültür evi yaptıklarını anımsattı.

2011 yılında yaşanan Van depreminde binada İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 2 yıl hizmet verdiğini hatırlatan Peker, şöyle devam etti:

"Daha sonra kaymakamımız ilçedeki kadınlar için güzel bir proje düşündüğünü ve buranın kadınların hizmetine sunulması için teklifte bulundu. Bunu tereddütsüz kabul ettim. Binayı kadınlar ve genç kızlarımızın hizmetine sunulması için kaymakamlığa devrettim. İnşallah burada eğitim öğretim görenlerin duasına mazhar olurum. Önemli olan yaptığımız hizmetlerin kullanılması ve vatandaşlarımıza fayda sağlamasıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.