Bitlis

Bitlis'te yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

14:09 11 Şubat 2016
Bitlis'te yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kar yağışından dolayı yiyecek bulmayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri, ilçedeki olumsuz hava koşulları yüzünden yem bulmakta sıkıntı çeken hayvanlar için, Ovakışla beldesindeki Nazik Gölü civarı ile Yoğurtyemez köyü kırsalına yem bıraktı.

Kar kalınlığından dolayı zor şartlarda doğaya yem bırakan ekiplere Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram ve Doğa Koruma Şefi Sait Çeker de eşlik etti.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, yaptığı açıklamada, ağır kış şartlarından dolayı hayvanların yem bulmakta sıkıntı yaşadığını belirterek, Bitlis'in zengin bir doğa güzelliğine sahip olduğunu söyledi.

İlçenin kuş çeşitliliği bakımından zengin olduğunu, Nazik Gölü ve çevresinde yaklaşık 48 kuş türünün bulunduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Ahlat sazlığı civarında ise 100'ün üzerinde kuş çeşidi mevcut. Bu yıl bölgemizde yoğun kar yağışı yaşandı. Bitlis'te kar kalınlığı 5 metreyi aştı. Bu nebatın yetişimi için oldukça faydalı. Fakat hayvanların yaşamını idame ettirebilmesi için yem konusunda olumsuzluk yaşanmaktadır. Bölgemizdeki kuş çeşitliliğinin devam etmesi için kritik gördüğümüz bazı yerlere yem bırakıyoruz. Böylece yem bulamayan hayvanların telef olmamasını sağlayarak, bölgemizdeki güzelliklerin devam etmesini amaçlıyoruz."

Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Sait Çeker de bu yıl özellikle kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı doğal ortamlardaki canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Çeker, "Bu örnek bir çalışmadır. Kaymakamımız da yaptığımız bu çalışmaya bizzat katılarak doğaya yem bıraktı. Doğadaki canlıların da bizim gibi yaşama haklarının olduğuna inanarak bu çalışmayı yürütüyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.