Bitlis

Tarihi eserleri, tablolara ziftle işliyor

10:42 22 Mart 2016
Tarihi eserleri, tablolara ziftle işliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki resim öğretmeni Ercan Angay, yol yapım çalışmalarında kullanılan zift ile yaptığı tablolarla tarihi eserlere hayat veriyor.

Ahlat Şehit Summani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) görev yapan Angay, tutkal, mermer tozu ve zift kullanarak ilçedeki tarihi mekanları tuvale işliyor.

Angay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır ilçede resim öğretmenliği yaptığını ve aynı zamanda Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yüzey süslemeciliği kursu verdiğini söyledi.

Sanatı yaparken farklı teknikler kullanmayı sevdiğini ifade eden Angay, şöyle konuştu:

"Malatya'da öğrendiğim bu sanatla tablolar yapıyorum. Eserleri üretirken tutkal, zift ve mermer tozu kullanıyorum. Ahlat, tarihi eser yönünden oldukça zengin bir yer. Başta Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki abidevi mezar taşları olmak üzere, birçok tarihi eseri tuvale aktarıyorum. Ardından tutkalla yeniden şekillendirip, farklı bir sanata dönüştürüyorum. Tuval üzerinde önce çizim yapıyorum. Daha sonra tutkalla etrafını kabartıp kuruttuktan sonra çevresini mermer tozuyla süslüyorum. Son aşamada tinerle incelttiğim tabloyu ziftle boyuyorum. Sonuçta farklı teknik kullanıp yeni eserler ortaya çıkarıyorum.''

Yaptığı eserlerden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok devlet büyüğüne hediye ettiğini belirten Angay, ziftle boyadığı tabloların görenlerde şaşkınlık yaşadığını ve övgü topladığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.