Bitlis

Tarihi figürleri strafora işlediler

13:33 10 Haziran 2016
Tarihi figürleri strafora işlediler

Bitlis'te ortaokul öğrencileri strafor üzerine işledikleri tarihi figürleri sergiledi.

Yükseliş Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan sulu boya, akrilik, pastel ve rölyef resimler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sergilenen 50 eser arasında rölyef çalışmasıyla straforlara aktarılan tarihi figürlü resimler vatandaşlardan ilgi gördü.

Okulun resim öğretmeni Zehra Sarı, yaptığı açıklamada, rölyef çalışmalarını öğrencilerle strafor üzerine işlediklerini söyledi.

"Gerçekte rölyef çalışması mermer ve ahşap üzerinde yapılıyor ancak biz bu çalışmaları strafor üzerinde uyguladık." diyen Sarı, şöyle konuştu:

"Biz rölyef çalışmalarımızda strafor kullandık. Gerçek rölyef çalışmalarını strafora işledik. Rölyef, kabartma ve çökertme sanatıdır. Havyayla ilk önce deseni strafor üzerine çiziyoruz. Sprey boyayla boyadıktan sonra çökerttiğimiz yerleri de akrilik boyalarla renklendirerek son halini veriyoruz. Sergimiz egzersiz grubu öğrencilerimizin hazırladığı resimlerden oluşmaktadır. Bu sergi bir yıllık emeğimizin sonucu. Sergimizde 50 tablomuz var. Bunlardan 13'ü rölyef, 30 pastel ve 7 sulu boyayla yapılan tablolar."

Okul Müdürü Hasan Cantürk de serginin amacının çocukların eserlerini halka açmak olduğunu belirterek, "Çok farklı ve güzel çalışmalar oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 2 gündür sergimizde yoğun bir ilgi var. Halkımıza, çocuklarımızın eserlerini sergilemek için buraya geldik. Gerçekten amacına ulaşan bir çalışma oldu." diye konuştu.

Öğrencilerden Ruşen Başkan da hazırladıkları resimleri sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.