Bitlis

Güroymak'ta "dezenfeksiyon ve depo temizliği" toplantısı

15:27 29 Eylül 2017
Güroymak'ta "dezenfeksiyon ve depo temizliği" toplantısı

Güroymak ilçesinde içme-kullanma sularında "dezenfeksiyon ve depo temizliği" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Güroymak İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, içme ve kullanma sularında yürütülen su sanitasyon hizmetlerinde gelinen son nokta ve sunulan hizmet niteliği değerlendirilerek, içme ve kullanma sularında kirliliğe neden olan etkenler, içme suyunun özellikleri ile en sağlıklı içme suyu kalitesine ulaşılabilmesi için izlenmesi gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda sunumla bilgi aktaran görevliler, ilçe genelinde bakiye klor yetersizlik oranları, kimyasal ve mikrobiyolojik uygunsuzluklar ile su deposu uygunsuzlukları ve söz konusu uygunsuzlukların önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler de ele alındı. Ayrıca şebekede klorlamanın yeterli ve kesintisiz şekilde yapılması, kaynak, depo çevresinde koruma alanı oluşturulması, depolardaki sabit merdivenlerin kaldırılıp 6 ayda bir periyodik olarak depo temizliğinin yapılması gerektiği de belirtildi.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Ufuk Özen Alibeyoğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçenin su analiz değerleri konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Alibeyoğlu, "İlçe özel idare müdürlüğümüzce köydeki su depolarımıza otomatik klorlama tüpleri satın alıp taktırdık. Sularımızın temizliği konusunda özellikle muhtarlarımızın büyük çaba sarf etmeleri gerekmektedir." dedi

Toplantıya, Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri, belediye su işleri, ilçe özel İdaresi temsilcileri, il ve ilçedeki çevre sağlığı teknik personelleri ve köy muhtarları da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.