Bitlis

Tatvan'da "Karma Sanat Atölyesi" açıldı

20:41 06 Ekim 2018 1 Yorum Var
Tatvan'da "Karma Sanat Atölyesi" açıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Karma Sanat Atölyesi açıldı.

Özel kursların yanı sıra Halk Eğitim Merkezi destekli el sanatları kurslarının da ücretsiz verildiği atölyeye, akademisyenler, öğretim görevlileri, sağlık çalışanları ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

Atölye sahibi Şazime Hancı, "Karma Sanat Atölyesi"nin bölgede bir ilk olduğunu belirtti.

Kendini sanata adadığını söyleyen Hancı, eşi Ferhat Hancı ile kendi imkanlarıyla kurdukları el sanatları atölyesinde hem kurs verdiklerini hem de sanatsal çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü'nden mezun olduğunu ifade eden Hancı, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çok sayıda okul ve kurumda usta öğretici olarak eğitim verdim. Bugüne kadar çok sayıda eser yaptım. Bu eserlerimin bazıları farklı illerde düzenlenen yarışmalar ile sergilerde ödüle layık görüldü ve çok sayıda başarılı projede yer aldım. Yaklaşık 10 yıldır sanatla uğraşıyorum. Aynı zamanda 3 çocuk büyütüyorum. El sanatları çalışmalarında daha aktif olabilmek için bu atölyeyi kurduk. Kurslara yoğun talep oluyor. Atölyemizde ahşap yakma, naht, ebru sanatı, filografi, kağıt rölyef, kabak oyma, kağıt kıvırma, tezhip, kalem işi, örgü bebek yapımı, karakalem, ahşap rölyef, kalografi, minyatür, çini seramik sanatı, 3D gergi tavan, 3D zemin kaplama gibi bir çok bölüm bulunmakta."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Ebubekir Hanci 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya nın en iyi sanatçısı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.