Macron'dan Erdoğan'a Türkçe mektup!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta Türkiye’nin katkılarıyla istikrarın 2021 yılında Avrupa kıtasına dönmesi beklentisini ilettiği belirtildi.

Macron'dan Erdoğan'a Türkçe mektup!
Macron'dan Erdoğan'a Türkçe mektup!
GİRİŞ 16.01.2021 01:46 GÜNCELLEME 16.01.2021 01:47
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

L'Opinion gazetesinin özel haberine göre, o dönem Kovid-19'a yakalanan Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Aralık'ta kendisine gönderdiği "geçmiş olsun" mektubuna cevaben yazdığı mektupta samimi ifadeler kullandı.

Mektuba Türkçe olarak "Değerli Tayyip" hitabıyla başlayan Fransa Cumhurbaşkanı, Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en iyi dileklerini iletti.

''UMARIM 2021 YILI TÜRKİYE'NİN KATKILARIYLA İSTİKRARIN DÖNDÜĞÜ YIL OLACAK''

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ortak mücadele gerektiği konusunda Erdoğan'a katıldığını ifade eden Macron, bu konuda ve özellikle Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin arasındaki ilişkilerin geleceğini görüşmekten memnun olacağını bildirdi.

"Umarım ki 2021 yılı Avrupa kıtasına Türkiye'nin olumlu katkılarıyla istikrarın döndüğü yıl olacak." ifadesine yer verdi.

İki liderin yakın tarihte video konferans üzerinden bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Haberde ayrıca Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ çatışmasının başlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mevkidaşının görüşme talebini reddettiğinden bahsedilirken 15 aylık gerginliğin ardından Aralık 2020 ortalarında ilişkilerin yumuşamaya başladığına işaret edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Tarihçi 3 yıl önce Şikayet Et
    100 yıldır alıştıkları Türkleri böyle söz dinlemez ve başına buyruk görmek batılıları epeyce şaşırtmakla beraber yavaş yavaş alışmaya da başladılar... Artık onların her dediğini yapan emir eri bir ulus yok karşılarında... Ya bizi ortakları olarak görmeyi öğrenecekler yada gücümüzü test edecekler ki bunu göze alamazlar... Akıllanmaya başladılar, bu iyi...
    Cevapla
  • Ahmer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan mektup,çöpe atsinlar!
    Cevapla
  • GAGA 3 yıl önce Şikayet Et
    Senaryo TIKIR TIKIR ilerliyor. Ab toplantısında senaryo yazıldı. Şimdi iç ve dış aktörler oynuyor. Çıkarlarımız doğrultusunda ayak uydurmak gerek uymadığı yerde rest çekilir.
    Cevapla
  • bunu da okusun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu makron yol çekiyirdin Libyaya, raks ediyirdin?
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanın dünya liderliğini bütün dünya kabul etti ama,CHP içine sindiremedi,kabul edemedi. CHP liler Erdoğan gibi bir genel başkanımız olsa seçimi kazanırız diye iç geçiriyorlar ama bekledikleri neticeyi Erdoğan gibi liderlede alamazlar. Ne zaman Halk gibi düşünür,halkın milli ve manevi değerlerine saldırmayı bırakır,takiyye yapmadan İslama ve müslümanlara bakış açısı değişir,Osmanlı düşmanlığından vazgeçer,Türkiye düşmanlarıyla işbirliğini bırakırsa,ilk seçimde kazanırlar Amaaaaaa bu saydıkalrım CHP nin kuruluş politikasına ve özüne ters düşer. Yani biz düşüncelerimizden taviz vermeyiz,seçim kazanamasak ta derler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti