Mehmet Naci İnci kimdir ve nerelidir? Boğaziçi Üniversitesi rektörü Mehmet Naci İnci biyografisi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Birçok internet kullanıcısı 'Mehmet Naci İnci nereli' gibi sorulara yanıt arıyor. İşte merak edilen Mehmet Naci İnci'nin biyografisi...

Mehmet Naci İnci kimdir ve nerelidir? Boğaziçi Üniversitesi rektörü Mehmet Naci İnci biyografisi
Mehmet Naci İnci kimdir ve nerelidir? Boğaziçi Üniversitesi rektörü Mehmet Naci İnci biyografisi
GİRİŞ 01.06.2022 16:22 GÜNCELLEME 01.06.2022 16:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mehmet Naci İnci 3 Kasım 1965'te Malatya, Pütürge'de dünyaya geldi. Aslen Malatyalı'dır. Şimdilerde 56 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisanstan sonra, Heriot-Watt Üniversitesinde fiber optik sensörler alanında doktora yaptı. 

Doktoranın ardından 1993-1994 arasında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde çalışmalar yaptı. 1994'te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde önce yardımcı doçent oldu. Daha sonra, yine aynı üniversitede doçentlik unvanını aldı. 

1998-1999'da Gunma Üniversitesinde konuk araştırmacı olarak bulunan akademisyen İnci, 1999-2005 arasında Sabancı Üniversitesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı. 2005'te Boğaziçi Üniversitesinde profesör oldu. 2014-2018 yılları arasında Fizik Bölümü Başkanı olarak görev yaptı.

15 Temmuz 2021'de Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından rektör vekili olarak atandı. 21 Ağustos 2021'de Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.  

ULUSLARARASI İKİ PANTENT

Profesör Doktor Mehmet Naci İnci, çeşitli konular üzerine çalıştı ve araştırmalar yaptı. Ayrıca İnci'nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları çerçevesinde  iki uluslararası patenti bulunmaktadır. 

YORUMLAR 11
  • Yüksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes hakettiği yere gitsin..Bunlar öğrenci falan değil..Rabbim fırsat vermesin böylelerine..
    Cevapla
  • İnsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle seviyesiz öğrenci diye kendi gösterenler vatana millete ne hayrı olurki eğitim ilk önce saygıyla başlar
    Cevapla
  • ALACALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite öğrencisi olunca kendini ordinaryüs sanan zavallılar. Önce edep ve saygıyı öğrenin siz...
    Cevapla
  • Tuncay Malatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Boğaziçi Türk halkına düşman yetiştiren bir üniversite bu ülkede koçlar bitmeden biz tam bağımsız olamayız taşı kaldırın altında Koç holding çıkar
    Cevapla
  • çoban 2 yıl önce Şikayet Et
    Rektör ,ün yerinde ben olsam bu öğrencileri hiç bir zaman mezun etmem.mezun olmalarını engellerim .Bunlar öğrenci olsa ne olur olmazsa ne olur bence bu öğrenciler edep ten terbiyeden yoksun kalmışlar .Ne olursa olsun biraz saygı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle