Didem Arslan Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Didem Arslan Yılmaz'ın eşi...

Didem Arslan'la Vazgeçme sunucusu Didem Arslan Yılmaz'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki ünlü sunucu Didem Arslan Yılmaz'ın aslen nereli ve kaç yaşında? İşte merak edenler için, Didem Arslan Yılmaz eşi ve hakkındaki tüm bilgiler...

Didem Arslan Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Didem Arslan Yılmaz'ın eşi...
Didem Arslan Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Didem Arslan Yılmaz'ın eşi...
GİRİŞ 16.11.2023 09:01 GÜNCELLEME 16.11.2023 09:01
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Didem Arslan Yılmaz 12 Ocak 1974'de İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Sivas İmranlılı'dır. Annesinin adı Makbule, babasının adı Kasım'dır. Şimdilerde 48 yaşındadır. 

İlk ve orta öğreniminin ardından 1992'de Kadıköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümünü tamamladı. 

Didem Arslan Yılmaz

KARİYERİ

Üniversite eğitiminden sonra, 1992'de Flash TV'de haber sunmaya başladı. Daha sonra Kanal D'de muhabir olarak görev yaptı. 'Çalar Saat' programını ve 'Serdar Cebe'yle Haftasonu Haberleri'ni sundu.

Bir dönem Uğur Dündar ekibinde Star TV'ye çalışmaya başladı. 2004'te Habertürk'e geçiş yapan sunucu, Haber Sahası programında yer aldı. 

CNN TÜRK'te de 4 yıl çalışan Arslan Yılmaz,  6 ay devam eden bir programda görev yaptı. Aynı dönemde Sağlık Bakanlığı ve CNN TÜRK'ün ortak organizasyonu 'Hayata Bağış' kampanyasında önemli bir farkındalık oluşturdu. 

2007'de Haber Türk'e transfer oldu ve 2016'ya kadar burada çalıştı. 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarında sunuculuk yaptı. 

2020'de ise Habertürk'ten ayrıldı. Ardından Show TV'de 'Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme' programında sunuculuk yapmaya başladı. 

'Fulya ile Umudun Olsun' sunucusu Fulya Öztürk kimdir ve nerelidir? Fulya Öztürk'ün aslında ailesi...'Fulya ile Umudun Olsun' sunucusu Fulya Öztürk kimdir ve nerelidir? Fulya Öztürk'ün aslında ailesi...

Didem Arslan Yılmaz biyografisi

DİDEM ARSLAN YILMAZ ÇALIŞTIĞI KANALLAR

  • Flash TV

  • Kanal D

  • Star Tv

  • Kanal 6

  • Habertürk

  • CNN Türk

  • Show Tv

ÇOK SAYIDA ÖDÜL ALDI

  • 2005 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Başarı Ödülü ('Kaçak ambulanslar' haberi ile)

  • 2013 - Yeni Yüzyıl Üniversitesi: Yılın En İyi Tartışma Programı kategorisi İletişim Ödülü ('Türkiye'nin Nabzı' programı)

  • 2014 - TV Haber Etik Ödülü ('Türkiye'nin Nabzı" programı)

  • 2015 - 21. Altın Objektif Ödülleri, Savaş Ay Özel Ödülü ('Türkiye’nin Nabzı' programı)

DİDEM ARSLAN YILMAZ EŞİ

Kürşat Yılmaz ile nikah masasına oturdu. Bu evliliğinden Mina isminde bir kız çocuğu dünyaya geldi. 

DİDEM ARSLAN YILMAZ DAVALIK OLDU

Geçtiğimiz günlerde moderatörlüğünü yürüttüğü 'Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme' programına katılan kadına Kürtçe konuştuğu için "Doğru düzgün Türkçe konuşun, burası Türkiye Cumhuriyeti" dedi. Bunun üzerine sosyal medyada oldukça büyük bir tepki alan Arslan Yılmaz'a Van Barosu tarafından 'bir dili ve ırkı aşağılamak' gerekçesi ile dava açıldı. 

DİDEM ARSLAN YILMAZ'IN PROGRAMINDA YAYIN YASAĞI

 'Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme' isimli programda 17 yaşındaki D.A.'nın anlattıkları adeta kan dondurdu. Ailesi ve köylüler tarafından yaşadığı mağduriyeti anlatan genç kız, "Tüm ailem işin içinde, beni ve kardeşimi ailemden kurtarın" ifadeleri ile ülke gündeminde büyük etki oluşturdu. 

Mağdur olduğu esnada anne ve babasının kendisini izlediğini aktaran D.A. kız kardeşime de izletiyorlar dedi. 

Olayın ardından, Gaziantep Valiliği şu açıklama yaparak yayın yasağı getirdi:

Dün basın açıklaması ile paylaştığımız bir televizyon programında cinsel istismar iddialarının olduğu olaya dair Gaziantep’te bulunan ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. 

YORUMLAR 65
  • Oya 9 ay önce Şikayet Et
    Yaşadığı ülkenin dilini öğrenmek zorunda NOKTA bunun ırkçılıkla ne alakası var yurtdışında yaşayan kürtler çatır çatır o ülkenin dilini konuşuyorlar orda neden kürtçe konuşmuyorlar saçma sapan konuşmayın
    Cevapla
  • Leyla 4 ay önce Şikayet Et
    Kürtler bu ülkenin asli unsurlarindandir ve de dillerini özgürce konusma hakkina sahiptirler. Bu sizin verdiginiz örnekle ayni sey degil. Belcika, Isvicre vb. ülkelere bakip ne demek istedigimi anlayabilirsiniz.
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Didem aslan tiktok reklamı yapiyo
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şayet İngilizce konuşsaydı aynı şeyi söyleyecek miydi? Ne var bunda Tabi ki Kürtçe konuşabilir.
    Cevapla
  • Leyla 4 ay önce Şikayet Et
    Muhtemelen demeyecekti. Büyük bir ihtimalle kendi anne babasinin dili de kürtçe. Kendisi aslen Sivas Imran'lili.
    Cevapla
  • MEMİŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    bu sunucuya süylermısınız hangi markete dil satılıyor acaba yada sorarmısınız icad edilmiş dil fabrikasımı varda bizim haberimiz yok kibir şey yazık bilmek yetmez insan olmak gerekir malesef
    Cevapla
  • Reklamın iyisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Didem Aslan isimli sunucunun kürtçe biliyor oluşu bir tarafa ... Kuralları belirleyen Didem Aslan değil. RTÜK olduğu müddetçe ulusal tv lerde küfürlü sözler konuşamazsınız. Sonuçta sunucu haklı. Olayı çarpıtmaya hiç gerek yok. Bu arada bu sunucu iyi reklam yaptı. Reklamın iyisi kötüsü olmazmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle