Mete Gazoz kimdir ve aslen nerelidir? Dünya şampiyonu Mete Gazoz'un hayatı hakkında bilgiler

Milli okçu Mete Gazoz, yeteneği ve başarısı ile kendinden söz ettiriyor. Ülkemize çok sayıda başarı getiren Milli sporcu Mete Gazoz kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Mete Gazoz'un hastalığı nedir? İşte başarılı sporcunun hbiyografisi...

Mete Gazoz kimdir ve aslen nerelidir? Dünya şampiyonu Mete Gazoz'un  hayatı hakkında bilgiler
Mete Gazoz kimdir ve aslen nerelidir? Dünya şampiyonu Mete Gazoz'un hayatı hakkında bilgiler
GİRİŞ 08.08.2023 12:33 GÜNCELLEME 08.08.2023 12:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mete Gazoz 8 Haziran 1999'da İstanbul'da dünyaya geldi. Sporcu bir aileden gelmektedir. Babası, eski millî okçu Metin Gazoz, annesi ise İstanbul Okçuluk Kulübü başkanı Meral Gazoz'dur.

Henüz 11 yaşında okçuluğa başlayan Mete Gazoz, yüzme, basketbol, resim ve piyano ile de ilgilendi. İlkokul ve ortaokul öğrenimini İstanbul'da, İhlas Koleji'nde tamamladı.

SPOR KARİYERİ

2013'te uluslararası spor kariyerine başladı. 

2013'te Bu, Çin'in Wuxi kentinde gerçekleşen Dünya Gençlik Okçuluk Şampiyonası'nda Yıldızlar kategorisinde klasik erkek yay takımı ile gümüş madalya kazandı. Bu, Gazoz'un okçulukta ilk uluslararası başarısıdır. 

2015'te Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'nda ise Türkiye'yi temsil etti. Sıralama turunu 46. sırada tamamlayan sporcu, ilk turda karşılaştığı Ukraynalı rakibine kaybetti ve elendi. 

2016'da ise, Nottingham'da gerçekleştirilen Avrupa Okçuluk Şampiyonası'ndaki bireysel kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yine, 2016'da, Yaz Olimpiyatları'na katıldı ve Türkiye kafilesindeki en genç sporcu oldu. Rio Olimpiyatları'ndaki ilk eşleşmesi Fransız rakibi Plihon ile oldu. Plihon'u 6-5 yenerek bir üst tura yükselen milli sporcu, son 32 turundaki ikinci maçta, Hollandalı rakibine yenilerek elendi. 

2017'de Arjantin'de düzenlenen Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda karışık takım klasik yay kategorisinde Yasemin Ecem Anagöz ile beraber dünya 3'üncülüğü kazandı. 

2018'de, İspanya'da Akdeniz Oyunları'nda altın madalyanın sahibi oldu. Yine aynı yılda, Berlin'de gerçekleştirilen Dünya Kupası'nın 4. ayağında 4 altın madalya kazandı.

YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SPORCUSU 

Dünya Okçuluk Federasyonu'nun (WA) düzenlediği oylamada erkekler klasik yayda 2018'in en iyi sporcusu olarak seçildi. Ardından federasyon jürisi tarafından "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu" ilan edildi.

2019'da Romanya'da düzenlenen yarışlarının sıralama turlarında klasik yay erkekler kategorisinde yarışarak 1'inci oldu. Bu puan ile Gençler Dünya ve Büyükler Avrupa Rekorunun sahibi oldu.

2020 TOKYO YAZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU 

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında Erkekler Bireysel Okçuluk kategorisinde İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi 6-4 yendi ve Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat altın madalyasını kazandı. 

DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI

10 Mayıs 2021'de dünya sıralamasında olimpik yay erkekler kategorisinde 2. sıraya yükseldi.

Yetenekli sporcu Gazoz, İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından biridir. 

METE GAZOZ'UN HASTALIĞI NEDİR?

Olimpiyat şampiyonluğunun ardından ekran karşısına çıkan Mete Gazoz'un konuşması seyircinin dikkatini çekti.  Konuşma esnasında heyecanlanan ve konuşmakta zorlanan Gazoz'un hastalığı hakkında ailesi ve doktoru tarafından bir açıklama yapılmadı. 

Kayıtlardaki konuşması ele alındığında akla,  "Akıcılık bozukluğu" (Kekemelik/Hızlı Konuşma) geliyor. 

BREZİLAYLI YAZAR KİTABINI METE GAZOZ'A ADADI

Brezilyalı yazar Paulo Coelho Okçu'nun Yolu isimli kitabını Mete Gazoz'a verdi. Yazar, kitaba ilişkin videosunda şu ifadeleri kullandı:

Mete Gazoz... Okçuluğun dâhisi. Bu sana adadığım ilk kitabım. Bu kitap hayatımızı daha iyi anlamanın bir yolu olarak okçuluk sanatına bakışımın ifadesidir.

Hatice Kübra İlgün kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Hatice Kübra İlgün'ün hayatı ve kariyeri... Hatice Kübra İlgün kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Hatice Kübra İlgün'ün hayatı ve kariyeri...

Ferhat Arıcan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Ferhat Arıcan'ın hayatı... Ferhat Arıcan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Ferhat Arıcan'ın hayatı...

YORUMLAR 3
  • Yorumcu 7 ay önce Şikayet Et
    Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.
    Cevapla
  • halil 7 ay önce Şikayet Et
    ayılana gazoz bayılana limon
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani Aslan.
    Cevapla