Erkan Özarman kimdir? Neden öldü? Kıvanç Tatlıtuğ ile davalık olan Erkan Özerman'ın biyografisi

Daha önce Kıvanç Tatlıtuğ ile davalık olan Best Model of the World Kurucu Erkan Özerman ölüm haberinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Erkan Özerman'ın hayatına ilişkin araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte, merak edenler için Erkan Özerman'ın bilinmeyen hayatı...

Erkan Özarman kimdir? Neden öldü? Kıvanç Tatlıtuğ ile davalık olan Erkan Özerman'ın biyografisi
Erkan Özarman kimdir? Neden öldü? Kıvanç Tatlıtuğ ile davalık olan Erkan Özerman'ın biyografisi
GİRİŞ 15.02.2024 17:12 GÜNCELLEME 15.02.2024 17:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erkan Özerman, 4 Kasım 1938'de İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluk dönemini İstanbul'da geçirdi ve İlköğreniminin ardından Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Université Paris VIII Sosyoloji Fakültesi, Paris Siyasal Okulu'nu tamamladı. 

Gece kulüpleri ve diskoteklerin kurucusudur. 1976'da 1. Uluslararası İstanbul Pop Müzik Festivali Başkanlığı, 1979'da Fransız - Türk Dostluk Derneği Başkanlığı, 1989'da Best Model of Turkey ile Best Model of the World Kurucu Başkanlığı ve 2001'de Sportif Salon Dansları Derneği Kurucu Başkanlığı yapmıştır. 

Erkan Özerman

Ayrıca, çeşitli gazetelerde sinema ve tiyatro eleştirmenliği ve magazin yazarlığı yaptı. Erkan Özerman, yapımcı ve menajerdir. 

KIVANÇ TATLITUĞ ERKAN ÖZERMAN'A DAVA AÇTI

2002 'Best Model of the World'da birincilik elde eden Kıvanç Tatlıtuğ, 34. Best Model'in ardından adı skandala karışan Erkan Özerman'a 2012'de bir tazminat davası açtı. Tatlıtuğ'un avukatının konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: Erkan Özerman, Best Model of the World yarışmasını birincilikle kazanan Kıvanç Tatlıtuğ’u Paris’e götürmüş ve orada 18 yaşın verdiği tecrübesizlikten yararlanarak onu kölesi haline getiren, ekonomik özgürlüklerini yok eden bir sözleşme imzalatmıştır. Paris’te kaldığı altı aylık süre zarfında Succes isimli bir ajans vasıtasıyla Tatlıtuğ’a sadece birkaç reklam işi bulmuş, bunların parasını da müvekkilimin banka hesabına yatırmamıştır. Bu nedenlerle Tatlıtuğ, Paris’te ancak ailesinin ekonomik yardımlarıyla altı ay kalabilmiştir. Kıvanç Tatlıtuğ, Türkiye’ye döndükten sonra da Erkan Özerman’ın Paris’te imzalattığı sözleşme nedeniyle iki yıl boyunca yeterince iş bulamamış, ekonomik ve sosyal esaretten kurtulmak için bu sözleşmeyi feshetmek zorunda kalmıştır. 

Tatlıtuğ'un 2012'de açtığı bu dava, 120 Bin TL'lik manevi tazminat davasıydı. 

Erkan Özerman'ın biyografisi

ERKAN ÖZERMAN'IN ÖLÜMÜ

Erkan Özerman 13 Şubat 2024'te hayatını kaybetti. 84 yaşında yaşamını yitiren Özerman'ın ölüm nedeninin Pankreas kanseri olduğu öğrenildi. 

YORUMLAR 3
  • skoc 2 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğrafının biri filmlerdeki rotary klubu elemanı gibi duruyor.
    Cevapla
  • Duru 2 yıl önce Şikayet Et
    pisligin teki
    Cevapla
  • halıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    adam Türk gençliğinin bir numaralı düşmanıymış.
    Cevapla