Vedat Bilgin kimdir ve nerelidir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in biyografisi...

Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hayatı merak ediliyor. Peki Vedat Bilgin kimdir? Vedat Bilgin aslen nereli ve kaç yaşında? Bir dönem Devlet Bahçeli'nin, bir dönem ise Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığını yapan Bakan Vedat Bilgin'in hayatı ve kariyeri...

Vedat Bilgin kimdir ve nerelidir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in biyografisi...
Vedat Bilgin kimdir ve nerelidir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in biyografisi...
GİRİŞ 22.09.2022 11:36 GÜNCELLEME 22.09.2022 11:36

Vedat Bilgin 22 Eylül 1954'te Bayburt, Aydıntepe'de dünyaya geldi. Aslen Bayburtlu'dur. Şimdilerde, 68 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt'ta tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazandı. Buradaki mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Ardından da doktorasını tamamladı.

Mahmut Özer kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer aslen nereli ve kaç yaşında? Hakkında bilgiler...Mahmut Özer kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer aslen nereli ve kaç yaşında? Hakkında bilgiler...

Üniversite yıllarında arkadaşlarıyla birlikte bir dergi çıkardı. Akademik kariyer yapmak isteyen Vedat Bilgin, Selçuk Üniversitesi’nde asistan olarak çalışmaya başladı. Daha sonra, Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi ve ardından öğretim üyesi oldu. 1995’te İngiltere’ye gitti, York Üniversitesi’nde post-doktora yaptı. 

Bir dönem, Devlet Demiryolları'nda Genel Müdürlük yaptı. Bir süre burada çalıştıktan sonra istifa etti ve akademisyenliğe geri döndü. Çok sayıda bilimsel araştırması ve makalesi bulunmaktadır. 

Bir dönem ise Michigan Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Bir dönem Devlet Bahçeli'nin bir dönem de dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olarak görev yaptı.

SİYASİ HAYATI

Nureddin Nebati kimdir? Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati aslen nerelidir?Nureddin Nebati kimdir? Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati aslen nerelidir?

Vedat Bilgin, 2015'te Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. Seçimden başarı ile ayrılan Bilgin, TBMM koltuğunda yerini aldı. 25 ve 26. Dönemde milletvekilliği yaptı. 

21 Nisan 2021 itibari ile Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev aldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL