Sadettin Saran kimdir ve kaç yaşındadır? Saran’ın net serveti, biyografisi ve kariyeri!

Saran Medya Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe'nin bir sonraki Olağan Seçimli Genel Kurul'u öncesinde başkan adaylığını açıklayan Sadettin Saran'ın net serveti de merak edilen başlıklardan sadece biri. Ayrıca, bir dönem Borussia Dortmund'un hissedarı olmasıyla uzun süre gündemde kalmıştı. İşte, Türk-Amerikan iş adamının kariyeri ve biyografisi...

Sadettin Saran kimdir ve kaç yaşındadır? Saran’ın net serveti, biyografisi ve kariyeri!
Sadettin Saran kimdir ve kaç yaşındadır? Saran’ın net serveti, biyografisi ve kariyeri!
GİRİŞ 28.04.2022 01:24 GÜNCELLEME 28.04.2022 01:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya Bundesliga'nın köklü kulüplerinden Borussia Dortmund'un eski hissedarı Sadettin Saran kimdir ve kaç yaşındadır? Adı sık sık Fenerbahçe başkanlığıyla anılan ve sonraki Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde başkan adaylığını açıklayan Saran'ın net serveti de araştırılıyor. Türkiye'de; Avrupa'da ve Orta Asya'da yatırımları bulunan Türk-Amerikan iş adamının kariyeri ve biyografisi merak ediliyor. İşte, ünlü iş adamına dair merak edilen detaylar...

Sadettin Saran kimdir?

Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964’te Amerika’nın Colorado eyaletine bağlı Denver kentinde dünyaya gelmiştir. Asıl adı Steven Sadettin Saran’dır. Babası Özbek Saran (1935-2022), Kırıkkaleli bir devlet memuruydu. Annesi Geraldine Saran da Amerikalı ev hanımıdır. Üniversite eğitimini ABD'de tamamlamıştır. Saran Medya Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusudur.

Amerika’ya sporcu bursuyla giden Saran, bir konuşmasında “Cankurtaranlık mesleğinden ötürü Amerika’ya yüzme bursuyla gittim. Orada Makine Mühendisliği bölümünü okudum. Güzel de bir işim vardı” ifadelerini kullanmıştır.

Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oluyor!Sadettin Saran'dan adaylık açıklaması!

Amerika’daki üniversite eğitimi sırasında özel yayıncılığa merak salan iş adamı, oradaki yayıncılık anlayışının bir benzerini Türkiye’de kurmaya çalışmış. Kariyerindeki dönüm noktası ise, ESPN’in (Entertainment and Sports Programming Network) kapısından içeri girmesiyle başladı.

ESPN’in sunduğu fırsatı iyi değerlendirdi

Amerika merkezli şirket, ilk olarak Sadettin Saran’a 3 aylık deneme fırsatı sundu. Projeler başarılı olunca, bu kez 6 aylık yeni  bir deneme sürecine girdi. İki aşamayı da başarıyla tamamlayınca, ESPN’le bağları zaman içerisinde güçlendi ve bu ortaklık 32 yıldır devam ediyor.

Saran’ın Premier Lig başarısı

İngiltere Premier Ligi’nin yayın haklarını zamanında 50 bin USD karşılığında aldığını söyleyen Sadettin Saran, bu değerin zaman içerisinde 50 milyon Dolar’la ölçüldüğünü söylemiştir. Ancak, İngiltere Premier Ligi’nin Türkiye’deki yayın hakları önümüzdeki yıldan itibaren beIN Sports’un olacak.

Sadettin Saran’ın net serveti

Ağırlıklı olarak medya sektöründe yatırımları bulunan Sadettin Saran, S Sport1 ve S Sport2 gibi televizyon kanallarının yanı sıra S Sport Plus adındaki dijital içerik platformunun sahibidir. Ayrıca, Türkiye’nin en eski radyolarından Radyospor da Saran Medya Group’un çatısı altındadır. Sadettin Saran’ın net servetine ilişkin internette bir bilgi bulunamamaktadır.

Adaylığını açıkladı

Bugün, İTÜ Bilişim Teknolojileri Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan iş adamı Sadettin Saran, bir sonraki kongrede aday olacağını duyurdu. Adaylığına bir de parantez açan yönetici, Fenerbahçe’nin ligde şampiyon olması durumunda bu süreci tekrar gözden geçireceğini vurguladı. Öte yandan, takımın kötü gidişatından ötürü olağanüstü kongreye gitmesine ve bu dönemde başkan adayı olmaya sıcak bakmadığını belirtti.

Ali Koç'a seslenmişti!

Temmuz 2021'de katıldığı bir programda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a da seslenen Sadettin Saran, takımın bu sezon şampiyon olmaması için hiçbir nedenin olmadığını belirterek, "Ali Koç'un Fenerbahçe'ye şampiyonluk borcu var" vurgusunda bulundu. 

Dortmund'u neden bıraktı?

2005 yılında Alman futbolunun lokomotiflerinden Borussia Dortmund'un hissesini satın alan Sadettin Saran, kimliğinden ötürü sık sık eleştiri oklarının odağında yer alıyordu. Türk kimliğiyle Dortmund'un girişimcilerinden biri olması nedeniyle, taraftarla bir türlü uyum sağlayamadı. En son, buradaki hissesini devretmek zorunda kaldı. Takımın finansal açıdan büyük bir krizin içinde bulunduğu dönemde hisse alan iş adamı, kulübe 5 milyon Euro'luk yatırım yapmıştı. 

Serie A'ya yatırım!

Avrupa'nın en çok takip edilen liglerinden İtalya Serie A, önceki dönemde beIN Sports'ta yayınlanıyordu. Yayın hakkı süresinin dolmasıyla beraber, Sadettin Saran; Serie A'nın bu alanda yatırım yaparak İtalya'nın en üst ligini yayınlamaya başladı. Ancak, beIN Sports'ta misilleme olarak İngiltere Premier Ligi'ni 2022 yılından itibaren satın aldı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde aracı firma rolü

Önceki sezona kadar beIN Sports üzerinden yayınlanan UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi, bu yıl EXXEN adlı dijital içerik platformunda seyirciyle buluşuyor. Bu yayınları, UEFA Avrupa Konferans Ligi'yle beraber EXXEN'e sunan firma da Saran Medya Group. Sadettin Saran'ın şirketi, önümüzdeki 3 yıl boyunca bu 3 ligin yayın haklarını Acun Ilıcalı'nın yeni girişimi EXXEN'e devretti.

YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Fenere şimşir tarak tam uygun esrarengiz biri
    Cevapla
  • Kütahyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    fenerinde bu adamdan farkı yok zaten
    Cevapla
  • işte öyle 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikalarda okutulan ama hayata sıfırdan başladım edebiyatı yapan, kendini beğenmiş, zengin olmuş ama insanlıktan pek nasibi olamamış materyalist ve kapitalist bir snoptur kendileri...
    Cevapla
  • kudur 2 yıl önce Şikayet Et
    sabaha kadar kudurabilirsin
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    her şey Büyük FENERBAHÇE içinse neden olmasın
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne faydası var büyük Fenerbahçe'nin..?maç kazandığında sana da prim gönderiyorlar mı?..Boş işler...Bu kadar fanatik olmaya gerek var mı?
    Cevapla
  • SEDAT KALFA 2 yıl önce Şikayet Et
    YAKIŞIR saadettin bey e
    Cevapla
  • bilelim aga 2 yıl önce Şikayet Et
    çok mu yakışır? bunu neye dayanarak iddia ediyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle