Leman Sam kimdir ve aslen nerelidir? Irkçı söylemiyle tepki çeken Leman Sam, Şevval Sam'ın annesi mi?

Müzisyen Leman Sam, ırkçı söylemleri ile sosyal medyada büyük tepki gördü. Daha önce de Kurban Bayramı'nda, hayvanların kurban edilmesine ilişkin skandal açıklamaları ile bilinen Leman Sam'ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki Leman Sam kimdir ve aslen nerelidir? Şevval Sam'ın annesi mi? İşte Leman Sam'ın hayatı...

Leman Sam kimdir ve aslen nerelidir? Irkçı söylemiyle tepki çeken Leman Sam, Şevval Sam'ın annesi mi?
Leman Sam kimdir ve aslen nerelidir? Irkçı söylemiyle tepki çeken Leman Sam, Şevval Sam'ın annesi mi?
GİRİŞ 19.01.2022 12:29 GÜNCELLEME 19.01.2022 12:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Leman Sam, 22 Şubat 1951'de İstanbul, Üsküdar'da dünyaya geldi. Asıl adı Emine Leman Şenkan'dır. Sam, eski eşinin soyadıdır. Rumeli kökenli bir aileden gelmektedir. Oyuncu ve şarkıcı Şevval Sam'ın annesidir. 

Leman Sam ve kızı Şevval Sam

Çocukluk dönemini Anadolu'nun farklı şehirlerinde geçirdi. Babasının subay olması dolayısıyla, ailesi ile birlikte farklı şehirlerde yaşadı. 

İlk ve orta öğreniminin ardından lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Diğer yandan tiyatro ve çeşitli enstürman eğitimleri aldı. 

Gençlik dönemlerinde, tercüman olarak çalıştı ve jimnastik hakemliği yaptı. Bir yandan da müzik ile oldukça ilgiliydi. 

MÜZİK KARİYERİ

Leman Sam, profesyonel olarak müzik kariyerine 1973'te başladı. Çeşitli mekanlarda sahne aldı. 

Leman Sam müzik kariyeri

1979'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sınavını kazanarak müzik kariyerine ivme kazandırdı. Yaklaşık 2 sene boyunca İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde korist olarak görev aldı. 

Buradaki tecrübesinin ardından ünlü bir restoranda yaklaşık 10 sene solistlik yaptı. Sık sık diplomatlara özel verdiği konserlerle bilinen Leman Sam, ilk albümünü 'Livaneli Şarkıları' ismiyle 1988'de çıkardı. Daha sonra, çeşitli tarihlerde 5 albüme daha imza attı, 

IRKÇI SÖYLEMLERİ İLE TEPKİ ÇEKTİ!

Leman Sam, İstanbul'da lüks cipiyle köpeği ezerek öldüren Katarlı şahsı hedef alarak sosyal medya hesabından şu ırkçı paylaşımı yaptı: 

Yıllar önce bu soysuz Araplara tepkili olduğum içi uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler, ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi.

Leman Sam

'Soysuz Arap' ifadesi, sosyal medyada oldukça büyük tepkiye neden oldu. Bazı sosyologlar da Leman Sam'ın paylaşımını alıntılayarak ırkçılığın ne olduğuna vurgu yaptı. 

Daha önce de, Soma Faciası'ndaki madencilerin vefatı üzerine, protesto  amacıyla, polisleri hedef almış ve "Özelleştirin, peşkeş çekin, ölümlere sebebiyet verin, bunu protesto edenlere biber gazıyla müdahale edin, yetmezse darp edin öldürün" demişti. 

Yine, Kurban Bayramı'nda, hayvanların kurban edilmesini protesto ederek, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor." sözleri ile bir skandala imza atmıştı. 

LEMAN SAM'IN EŞİ

Henüz 16 yaşındayken evlenmek için yaşını büyüttü. 1967'de Selim Sam ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden 2 kız çocuğu dünyaya getirdi. Bu evliliği 1978'de sona erdi. 

YORUMLAR 6
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kim soyu sopu olmayan türk bayrak din müslüma düşmanı sou sopu olmayan varlıklardır aslın da bunların bunun gibi tiplerin bu ülkenin huzurunu bozan ve midesini bulandıran kişiliksiz lerdir
    Cevapla
  • Süleyman D. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar cahilcedir. Bu yorumlar şanlı şerefli TÜRK ordusunada hakarettir.Leman SAM TÜRK ORDUSUNUN ŞEREFLİ BİR SUBAYININ kızıdır,Soysuz kimmiş kendi soylarınızı araştırın.
    Cevapla
  • Sadettin Noyan 2 yıl önce Şikayet Et
    Arapları tanımadan Araplar hakkında önyargıldır. Talihsiz bir yorum yaptı. Araplara soysuz dedi. Halbuki Araplar Avrupaya şekil verdi. Araplar kadim bir halktır İslamiyetten önce ve İslamiyetten çnce birçok icatları var. Babiller Akkadlar Arapların atalarıdır.... Araplar İbranilerle akrabadır...Araplar Endülüste İspanya da İtalya da büyük Medeniyet kurdu. Örneğin Sicilya adasında ....Arapların soyuna gelecek olursak. Şemsettin Günaltay'ın yazdığı kitabı okusun...İslam Öncesi Araplar.....PROF. DR" DOĞAN AVCIOĞLU YAZDIĞI KİTAP TÜRKLERİN 11 CİLTLİK TARİHİ ARAPLARDAN SÖZ EDER....
    Cevapla
  • Sennur 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel soyledi. Bravo diyorum.
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde bunların soyunu araştırmak lazım.Soyu sopu bozuk sam ailesi
    Cevapla
  • Arif Karahan 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle fütursuz uslupsuz duruş ve davranışları net olarak hakaret bataklığına düşmeden lanetlemek ve reddetmek vicdan sahibi her insanın görevi olmalıdır ki ... meydanı boş sanmasınlar. Saygı edep ve adap zarurettir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle