Zelenski kimdir? Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin komedyenlikten siyasete uzanan hayatı...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin siyasi hayatından önce oyuncu ve komedyen olması oldukça dikkat çekti. 2015'te Ukrayna Cumhurbaşkanı'nı oynadığı film, 2019'da gerçek oldu. İşte Volodimir Zelenski'nin dikkat çekici hayatı...

Zelenski kimdir? Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin komedyenlikten siyasete uzanan hayatı...
Zelenski kimdir? Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin komedyenlikten siyasete uzanan hayatı...
GİRİŞ 24.03.2022 14:20 GÜNCELLEME 24.03.2022 14:20
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Volodimir Zelenski, 25 Ocak 1978'de dünyaya geldi. Tam adı Volodimir Oleksandroviç Zelenski'dir. Yahudi bir ailenin çocuğudur. Babası akademisyen, annesi ise mühendistir. Çocukluk döneminin bir kısmını Moğolistan'da geçirdi. 

İlk ve orta öğreniminin ardından liseyi bitirdi. Daha sonra Kiev Ulusal Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından kendi alanında çalıştı. 

Volodimir Zelenski

OYUNCULUK HAYATI

Asıl mesleği avukatlık olan Zelenski, 2008'den itibaren medya sektöründe yer aldı. Sektöre yapımcı olarak adım attı ve yıllar içinde senaristlik, komedyenlik ve oyunculuk yaptı. İlk oyunculuk deneyimini 2015'te yaşadı. Ardından birçok dizi ve filmde rol aldı. 

Birçok komedi yapımında boy gösterdi. En son 2016'da bir filmde yer aldı. 

Volodimir Zelenski oyunculuk hayatı

Putin kimdir ve asıl mesleği nedir? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilinmeyen hayatı...Putin kimdir ve asıl mesleği nedir? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilinmeyen hayatı...

2015'TE OYNADIĞI KARAKTER 2019'DA GERÇEK OLDU

Volodimir Zelenski 2015'te Halkın Hizmetkarı isimli yapımda oynadı. Dizide, Ukrayna Cumhurbaşkanı'nı canlandırdı. Bu dizinin ardından geçen 4 senenin ardından gerçekten Ukrayna Cumhurbaşkanı oldu. 

SİYASİ HAYATI

2018'de kurulan Halkın Hizmetkarı Partisi'nde aktif rol oynadı. 2019'da ise Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını koydu. 20 Mayıs 2019'dan beri Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak görev yapmaktadır. 

ZELENSKİ'NİN EŞİ

Volodimir Zelenski ve eşi Olena Zelenska

Zelenski, 2003'te Olena Zelenska ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden 2 çocuğu dünyaya geldi.

YORUMLAR 29
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    bU ADAM SAMİMİ BİR YAHUDİ
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahsı komedyenlikten alıp yolsuzluk konulu dizi çektirip bu iyi,esas oğlan diye pazarlayıp dizinin halk üzerinde oluşturduğu etkileyici havayı diziyle aynı adı taşıyan parti kurdurup seçime sokan ve bu işleri finanse eden herif (İGOR KOLOMOYSKİY) de bu herifin (zelenski)dindaşı ve parasal sahtekarlıklarla anılan bir tip..Ukraynalı sade vatandaşa çekilen operasyona bakın!..
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne komedyeni iyi araştırın bununda istihbarat geçmiş i var fransız gazeteci yazdı hemen sildirdiler
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    asıl savaş bize karşı..ekonomıyı çökertip arkasından 2023 seçimlerinde reisın işinı bitermek.ama bu oyunda allahın izniyle bozulacak.her yüz yılın sonunda yeni dünya düzeni kurulur.1923-2023 işte 100 yıl doldu.bundan sonra üst akıl oyunları devrede ,yakında 3 dünya harbi çıkar .arkasından siyonıstler herşeye hakim olur.savaş bu.yahudi dünyada devletler üzerinden savaşlar çıkararak,kendi savaşlarını veriyorlar.
    Cevapla
  • Güçlü devlet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben altta yorum yapan vatandaşlar Ali'nin yorumu kendinden değildir bence birkaç yorumcu dinlemistir ve haklılık payının olduğunu düşünüyorum bu abd ile rusyanin danışıklı dövüşü olsa bizim sihalar Ukraynalılar da ne işi var diye veya başka bir sebebten Karadeniz'den Rusya, batıdan abd ,güneyden pkk saldirsa sadece bir sebeb bakmışsın düşman tüm dünya kefereleri uyanık olmakta yarar var.
    Cevapla
  • sade vatandaş. 2 yıl önce Şikayet Et
    yolda inek tökezlese bize bağlayacaksınız.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    cok film izlemissin
    Cevapla
  • Takipeder! 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya tam destek yahudi nin ipleri abd de
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya babanın oğlu sanki. Ukrayna ve Gürcistandan sonra Rusya'nın hedefi Türkiye'dir bunu görmüyor musun?
    Cevapla
  • Isminiz 2 yıl önce Şikayet Et
    sende müslümansın demi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle