Metin Özülkü kimdir? Kaç yaşında ve nereli? 700'den fazla şarkı besteleyen Metin Özülkü biyografisi

Ünlü müzisyen ve besteci Metin Özülkü'nün hayatı merak konusu oldu. Kullanıcıların özellikle Metin Özülkü'nün nereli ve kaç yaşında olduğunu merak etti. Diğer yandan Metin Özülkü eşi de araştırıldı. İşte hakkında bilinmeyen tüm detaylar...

Metin Özülkü kimdir? Kaç yaşında ve nereli? 700'den fazla şarkı besteleyen Metin Özülkü biyografisi
Metin Özülkü kimdir? Kaç yaşında ve nereli? 700'den fazla şarkı besteleyen Metin Özülkü biyografisi
GİRİŞ 30.05.2022 11:29 GÜNCELLEME 30.05.2022 11:29

Metin Özülkü, 15 Temmuz 1962'de Mersin'de dünyaya geldi. Tam adı Celallettin Metin Özülküdür. Aslen Adanalı'dır. 5 kardeşli bir ailenin ferdidir. 

Çocukluk dönemini Mersin'de geçirdi. 5 yaşlarındayken ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı. Çok küçük yaşlardayken müziğe oldukça ilgiliydi. Ailesi tarafından da fark edilince bu alana yönelmeye karar verdi. Ailesinin de yönlendirmesi ile, ilk öğrenimine devam ederken diğer yandan da İstanbul Belediyesi Konservaturvar'da müzik aletleri eğitimi aldı. 

İlk, orta ve lise öğrenimin ardından ise, öncesinde yeteneğinin olduğunu fark ettiği müzik bölümüne yöneldi. Bu doğrultuda başladığı Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun oldu. 

İLK PLAKINI 9 YAŞINDA YAPTI! 

O yaşlardayken İstanbul Belediyesi Konservaturvar'ında eğitim gören Özülkü, henüz 9 yaşındayken 'Ana Kucağı' isimli ilk plağını (45'lik plak) yaptı. İlk solo albümünü ise 1982'de 'Sahte Gülücük' ismiyle çıkardı. 

Sonraki yıllarda çok sayıda beste yaptı. Üzülkü'nün bestelerini seslendiren, önemli sanatçılar (Ajda Pekkan, Ebru Gündeş, Hakan Peker, İclal Aydın, Sibel Can, Hülya Avşar gibi) da olduğu bilinmektedir. Metin Özülkü'nün bilinen 700'ün üzerinde bestesi bulunmaktadır.

İlerleyen yıllarda kendisine ait bir müzik stüdyosu kurdu. Birçok müzik yarışma programlarında müzik direktörlüğü yaptı. 

Metin Özülkü şarkıları

METİN ÖZÜLKÜ ŞARKILARI

İşte Metin Özülkü'nün akıllara kazınan şarkılarından bazıları...

  • Seninle Olmak Var ya

  • Boşu Boşuna

  • Eğlen Güzelim

  • Unutulmuş muydum?

  • Bir Beşiktaş Tranvayı

  • Ali Babanın Çiftliği

  • Geliyor

METİN ÖZÜLKÜ EŞİ

Ünlü müzisyen Metin Özülkü, 1988'de meslektaşı Eda Özülkü ile dünya evine girdi. Daha sonra 2 çocuğu (Baran ve Volkan isimlerinde) oldu. Bu evliliği hala devam etmektedir. 

Metin Özülkü ve eşi Eda Özülkü

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL