Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül şehit edildiğinde kaç yaşındaydı? Eren Bülbül hikayesi…

2017'de hain terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısı sonucunda şehit düşen Eren Bülbül'ün hayatı merak konusu oldu. Peki Eren Bülbül kimdir ve kaç yaşında öldü? İşte merak edenler için, Eren Bülbül biyografisi...

GİRİŞ 19.10.2023 09:36 GÜNCELLEME 19.10.2023 09:37
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Eren Bülbül 1 Ocak 2002'de Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. Annesinin adı Ayşe, babasının adı Hasan'dır. 12 çocuklu bir ailenin ferdidir. Çocukluk dönemini Maçka'da geçirdi. 

Eren Bülbül

Babasını küçük yaşlardayken kaybetti. Durum böyle olunca çocuk yaşlarda çalışmaya başladı. Bir yandan eğitim hayatına devam ediyor diğer yandan da ailesine katkıda bulunuyordu. Yük taşıma gibi işlerde çalışıyordu. 

İlk ve orta öğreniminin ardından Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devam etti. En büyük hobisi futbol oynamaktı. Ancak eğitiminden ve çalışma hayatından arta kalan zamanda futbol oynayabiliyordu. Ayrıca askerlere olan sevgisi ile de tanınıyordu. 

Eren Bülbül biyografisi

EREN BÜLBÜL'ÜN VEFATI 

Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017'de, Maçka'da, terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Bülbül, şehit düştüğünde henüz 15 yaşındaydı. 

Mezarı, Maçka'da, Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığındadır. 

HAYATI FİLM OLDU

Eren Bülbül'ün hayatı film oldu. 1 Eylül 2022'de vizyona göre 'İyi ki Varsın Eren' filmi, TRT ortak yapımı ile çekildi. Bu film 2 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. 

İyi ki Varsın Eren filmi

FİLMİN GALASINA RECEP TAYYİP ERDOĞAN KATILDI

Aralık 2021'de galası yapılan İyi ki Varsın Eren filmine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, filmi, şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül ile birlikte izledi. Salonda, duygu dolu anlar yaşandı. 

ŞEHİT EREN BÜLBÜL'ÜN ADI BİRÇOK YERE VERİLDİ

Şehit Eren Bülbül'ün ismi birçok yere verilerek, hatırası korundu.2018'de, Somali'nin başkenti Mogadişu’daki yetimhaneye, Türk Hava Yolları'nın bir uçağına, su kuyusuna ve parka verildi. 

YORUMLAR 35
  • Avşaroğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah . Milletimizde kahramanlar bitmez Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • Saadet kural 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahrahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah ailesine sabır diliyorum çok çok üzgünüm nur içinde uyu paşamm
    Cevapla
  • önemli olmayan biri 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki varsın EREN BÜLBÜL
    Cevapla
  • ALİ BABA TRBZN 1 yıl önce Şikayet Et
    Eren ve eren gibi kanını bu ülkenin topraklarına akıtan bütün şehitlerimiz Türkiyenin evlatlarıdır.Sizler ebediyete kadar yaşayacaksız.Hemde bu milletin kalbinde.Mekânınız cennet olsun aslanlar.
    Cevapla
  • misafir1 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm şehitlerimizden Allah razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle