Kazım Koyuncu kimdir ve nerelidir? Neden öldü? Kazım Koyuncu şarkıları

Kazım Koyuncu şarkıları ve kendine has müziği ile ismi unutulmayan şarkıcılardan biri. Kazım Koyuncu, ölüm yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Peki Kazım Koyuncu kimdir ve aslen nerelidir? İşte, merak edilen Kazım Koyuncu biyografisi...

Kazım Koyuncu kimdir ve nerelidir? Neden öldü? Kazım Koyuncu şarkıları
Kazım Koyuncu kimdir ve nerelidir? Neden öldü? Kazım Koyuncu şarkıları
GİRİŞ 17.07.2022 22:23 GÜNCELLEME 17.07.2022 22:23

Kazım Koyuncu 7 Kasım 1971'de Artvin'in Hop ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Artvinli'dir ve Laz'dır. Annesinin adı Hüsniye, babasının adı Cavit'tir. 5 çocuklu bir ailenin evladıdır. Çocukluk dönemini Artvin'de geçirdi.

Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlardan itibaren başladı. Babasının aldığı mandolin ve amcasının hediye ettiği giyar, müzik hayatının başlangıcı oldu. İlk öğrenimine devam ederken, henüz 9 yaşındayken İstanbul'a taşındı. Bundan sonraki hayatına burada devam etti. 

İlk öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Daha sonra orta ve lise öğrenimine devam ettiği dönemde arkadaşlarıyla birlikte amatör bir müzik grubu kurdu. Liseden sonra bazı mekanlarda sahne almaya başladı. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne başladı ancak yarım bıraktı. 

Kazım Koyuncu

MÜZİK HAYATI

20'li yaşlardayken rock müzik yapmaya başladı. Birkaç yıl içinde ise Laz müziği ile amatör müziği harmanlayarak yepyeni bir tarz ortaya koydu. 1994'te ise arkadaşları ile birlikte Zuğaşi Berepe isimli müzik grubunu kurdu. Bu grup ile 1995'te piyasaya sunulan Va Mişkunan albümünü yaptı. 

Kısa süre içinde büyük bir kitleye hitap eden beğeni toplayan bu grup 3 yıl içinde yeni bir albüm daha çıkardı. 2000'li yıllara kadar bu grupla birlikte hareket eden askere gidip döndükten sonra solo albüm çıkarmaya karar verdi. 

Kazım Koyuncu ilk solo albümünü 2001'de Viya ismiyle çıkardı. Bu albüm ona çok sayıda kapı araladı. Sonraki senede ise, dönemin popüler dizisi Gülbeyaz'ın dizi müziklerini yapmaya başladı. 

O tarihten itibaren Türkiye'de Kazım Koyuncu türküleri adından söz ettirmeye başladı. İlerleyen yıllarda da çıkardığı albümler ile, yılın en çok satan albümleri arasına girdi. Çok sayıda konser ile müzikseverler ile buluştu. 

Kazım Koyuncu biyografisi

KAZIM KOYUNCU ŞARKILARI

  • Uy Aha

  • Gelevera Deresi

  • Ella Ella

  • İşte Gidiyorum

  • Didou Nana

  • Ben Seni Sevdiğumu

  • Koçari

  • Denizde Karartı Var

  • Ayrılık Şarkısı

  • Selimina

Kazım Koyuncu şarkıları

OYUNCULUK HAYATI

Kazım Koyuncu, 2002'de, aynı zamanda müziğini yaptığı Gülbeyaz dizisinde rol aldı. Buradaki oyunculuk performansı da oldukça beğeni topladı. 

KAZIM KOYUNCU'NUN VEFATI

Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005’te İstanbul'da hayata gözlerini yumdu. 33 yaşında vefat eden Koyuncu'nun ölüm nedeni ise kanserdi. Mezarı ise Hopa'dadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL