Bolu

Bal Ormanları Eylem Planı

16:21 07 Ekim 2015
Bal Ormanları Eylem Planı

Bolu'da toplam 300 hektar alana sahip 10 bal ormanı oluşturulacak

Bal Ormanları Eylem Planı kapsamında 2017 yılına kadar Bolu'da toplam 300 hektar alana sahip 10 bal ormanı oluşturulacak.

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü’nün çalışması sonucunda hazırlanan eylem planı kapsamında Bolu’nun çeşitli yerlerinde 2013 yılından beri özel orman alanları oluşturduklarını söyledi.

Her yıl toplamı 60 hektar olan 2  bal ormanı oluşturduklarını anlatan Şahin,  2015 yılı için planlanan bal ormanlarının Mudurnu ve Gerede ilçelerinde oluşturulduğunu belirtti.

Şahin, bal ormanlarını oluştururken özellikle bu bölgede bulunan ve bal verimi yüksek olan ballı bitki türlerini kullandıklarını ifade ederek, “Aynı zaman da bal kaynağının yakınında içinde su kaynağı bulunan bir yeri tercih ediyoruz. Yollardan bir miktar uzak olmasına özen gösteriyoruz. Seyyar arıcıların arılarını konuşlandırabilecekleri ve konaklayıp geçici tesis kurabilecekleri yerleri düzenliyoruz” diye konuştu.

 Bal ormanı kurulum çalışmalarında ağaçlandırma faaliyetlerini de sürdürdüklerinin altını çizen Şahin, “Bu alanlarda bal verimi yüksek olan ağaç türlerini kullanıyoruz. Bölgemizde kestane balı bulunmuyor. Biz de bölgemizde bal üretimi için gerekli olan akasya ve badem gibi ağaç türleri ile otsu bitki türlerini kullanılarak bu çalışmalar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Şahin, bu eylem planının 2017 yılına kadar devam edeceğini, bu sayede il genelinde 300 hektarlık 10 bal ormanı oluşturacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.