Bolu

Bolu'da "Büyüksu Park Rekreasyon Projesi"

13:56 18 Ocak 2016
Bolu'da "Büyüksu Park Rekreasyon Projesi"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tabiatın kalbi Bolu'ya sahil getirecek, "Büyüksu Park Rekreasyon Projesi"nin tarafların görüşüyle son halini alacağını söyledi.

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren Yılmaz, proje ile ilgili her türlü görüşe açık olduklarını, meclis üyelerine avam proje olduğunu, taraflardan gelen görüşler doğrultusunda projenin son halini alacağını ifade etti.

Bolu Belediyesinin Olimpiyat ve Spor Kompleksinin 4. etabında yer alan Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi olarak da bilinen proje için çalışmalar aralıksız sürdüğünü anlatan Yılmaz, "Tanıtımı özel bir sunumla geçtiğimiz günlerde belediye meclisi toplantısında yapılan 'Büyüksu Park Rekreasyon Projesi', Bolu'nun 'Spor ve turizm şehri' olmasına önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

Yılmaz, projenin Bolu-Karacasu yolunda Büyüksu Deresi üzerine yapıldığını hatırlatarak, projenin Bolu'da su sporları, kürek ve kano yarışlarının yapılmasına imkan sağlayacağını kaydetti.

"Proje ile Bolu'da yaşayanların deniz özlemini gidermeyi ve Bolu'yu su sporlarının da merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" diyen Yılmaz, "Bolu Büyüksu Deresi'nde hayata geçirilecek bu projeyle derenin bir kilometrelik kısmı, 100 metre genişliğine varan bir gölet haline getirilerek, deniz kumuyla yapay bir plaj oluşturulacak. Göletteki suyun yüksekliği yaz aylarında lastik savak ile 2,5 metreye çıkartılacak, kış aylarında ise lastik savak indirilerek suyun dere üzerinde akması sağlanacak" dedi.

- Termal otel projesi

Yılmaz, proje içerisinde Bolu'ya yakışan bir termal otel de olacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Termal suyumuz Karacasu üzerinden gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Şehrimizi su ile buluşturmak istiyoruz. Doğa, spor ve sağlık turizmini önceliklerimiz arasına aldık. Bolu Belediyesi olarak Bolu'yu 'Yaşanabilir bir dünya şehri' yapmayı hedefliyoruz. Doğa ile uyumlu bir turizm ve spor cazibe merkezi oluşturmak için yola çıktık. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu amaçla geliştirdiğimiz 'Karaçayır Olimpiyat Spor Kompleksi Projesi'ne paralel olarak Büyüksu Park Rekreasyon Projesi'ni yürütüyoruz. Proje kapsamında oluşturulacak gölette, yüzme imkanının yanı sıra kürek ve kano gibi su sporları da yapılabilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.