Bolu

"Eğitime Yüzde 100 Destek" Projesi

16:52 12 Şubat 2016
"Eğitime Yüzde 100 Destek" Projesi

"Eğitime Yüzde 100 Destek" projesi kapsamında Bolu Belediyesi tarafından üniversiteye girmeye hak kazanan bin 43 öğrenciye laptop hediye edildi.

Bolu Belediyesinin "Eğitime Yüzde 100 Destek" Projesi kapsamında bu yıl yedincisi düzenlenen laptop dağıtım töreni Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleşti.

Laptop dağıtım törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, televizyon sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar, daire amirleri, öğrencilerin aileleri ve 2015 yılında 4 yıllık üniversite katılan bin 43 öğrenci katıldı.

Televizyon sunucusu ve yazar Gürpınar, laptop dağıtım töreni öncesinde törene katılanlara kişisel gelişim konusunda kısa bir seminer verdi.

Törende konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, medeniyetin sadece para ve yeraltı zenginlikleriyle ölçülemeyeceğine vurgu yaparak, Türkiye'nin komşusu konumunda olan Ortadoğu ülkelerinin çok zengin petrol kaynaklarına sahip olmasına rağmen her an savaş içinde ve huzursuz olduğunu belirtti.

Medeni ve gelişmiş bir toplum olmanın öncelikle eğitimden geçtiğine değinen Baruş, bu kapsamda öğrencilere yatırım yapılması gerektiğinin altını çizerek, Bolu Belediyesini devam ettirdiği bu projeden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolu'nun Türkiye'nin değil dünyanın en yaşanabilir kentlerinden biri olması için çalıştıklarını dile getirdi.

Bunun için imar çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Yılmaz, "Ama şehir medeniyet demek. Şehrin imarı sadece şehri güzelliğidir. Asıl şehri şehir yapan oradaki yaşayan insanlardır. Bu insanların imarı gerekiyor. Bizim o insanların imarını yapabilme gücümüz yok. İşte onun için Türkiye'deki üniversitelerimiz ve diğer ilim irfan yuvaları bu işi yapacak." diye konuştu.

Yılmaz, Bolu Belediyesinin, 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere Türkiye'de ilk defa laptop dağıtan belediye olduğuna işaret ederek, "Projeye başladığımız günden bu yana toplam 4 bin 502 laptop dağıttık. Bugün de bin 43 adet laptopu öğrencilerimize vereceğiz. Bugün bunun yedincisini yapıyoruz. Eğer biz bunu iyi anlatabilirsek Türkiye'deki tüm belediyeler bu işi yaparlar. Yani neslimize geleceğimize sahip çıkarlar" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.