Bolu

Yedigöller'de sonbahar hazırlıkları

11:01 29 Eylül 2017
Yedigöller'de sonbahar hazırlıkları

Sonbaharda yerli ve yabancı tatilcinin akınına uğrayan ve yaşanan renk cümbüşü ile adeta insanı büyüleyen Yedigöller'de çalışmalar tamamlandı.

Bolu'ya yaklaşık 42 kilometre uzaklıkta bulunan ekim ve kasım aylarında yaşanan renk cümbüşünün yaşandığı Yedigöller, binlerce kişiyi ağırlamayı bekliyor. Adını bünyesinde barındırdığı Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'den alan Yedigöller'de Doğa Koruma ve Milli Parklara bağlı ekipler yol, elektrik, çöp, barınma alanları ve araç park alanları konusunda çalışmalarını tamamladı.

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu ilinin kuzeyi ve Zonguldak ilinin güneyinde bulunan bin 623,07 hektarlık alanda yer alan Yedigöller Milli Parkı'nın 1965 yılında Milli Park olarak ilan edildiğini söyledi.

"Doğal karışık ormanları, heyelan gölleri, şelaleri, bitki çeşitliliği ve yaban hayatı zenginliği ile Yedigöller Milli Parkı ülkemizin önemli ziyaret merkezlerinden biridir" diyen Karaağaç, parkın Ankara’ya 232 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti.

Karaağaç, Yedigöller Mili Parkı, kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapaması sonucu oluşan, yüzeysel ve yer altı akışları ile birbirine bağlı, kuzeyden güneye 1500m. Mesafe içinde sıralanan Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl adlı yedi heyelan gölünü barındıdığını ifade etti.

Yedigöller Milli Parkı'nın doğal zenginliği olduğunu belirten Karaağaç, "Milli Park'ın kullanım alanında 21 adet orman köşkü, 1 adet büfe, 1 adet kır lokantası, 1 adet mescit, 3 adet WC, 3 adet abdesthane, 1 adet emzirme odası, 4 adet bekçi binası, 1 adet idari bina, 2 adet giriş kulübesi yer almakta. Alanın yol, su ve elektrik gibi alt yapı hizmetleri tamamlanmıştır." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.