Bolu

Maçın ardından

17:21 03 Aralık 2017
Maçın ardından

Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, TFF 1. Lig'in 14. haftasında 1-0 kazandıkları Adanaspor maçının büyük bölümünde 10 kişi oynadıklarını ve beraberliğe razı olacakları durumda 3 puan aldıklarını söyledi.

Karafırtınalar, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok önemli bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, oyun anlayışını değiştirdiklerini ve taraftar desteğiyle de galibiyet için istedikleri sinerjinin oluştuğunu kaydetti.

İkinci yarı 10 kişi oynamalarına rağmen rakibe gol pozisyonu vermediklerini aktaran Karafırtınalar, "Buna karşın 4 ya da 5 gol pozisyonu bulduk. İlk yarı yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilseydik daha farklı bir skorla da ayrılabilirdik. Neticesinde 3 puan aldığımız için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Karafırtınalar, kaliteli bir takım olduklarını vurgulayarak, "Geldiğimde ligde 16. sıradaydık. 'Takım, kalitesiyle olması gerektiği yerde değil.' demiştim. Boluspor'un yerinin en kötü ilk 6 olması gerekiyordu. Bunu oyunculara inandırdık ve biz de biraz oyun anlayışını değiştirdik. 45 dakika 10 kişi oynadık. Beraberliğe razı olacağımız bir pozisyonda 3 puan aldık." diye konuştu.


- Adanaspor cephesi


Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç ise Boluspor'un 10 kişi kaldıktan sonra iyi reaksiyon verdiğini anlattı.

Kılıç, karşılaşmada telaşlı davrandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Maçta 11'e 10 kalındığında Bolusporlu oyuncular müthiş bir reaksiyon gösterdi. On kişi kalmalarına rağmen olaya çok büyük bir direnç gösterdiler. Birbirleri ile kenetlendiler. Bizde de bir an önce karşı kaleye gidelim düşüncesi vardı. Halbuki top bizde daha fazla kalıp öyle gitmemiz gerekiyordu. Çok telaşlı oynayınca da kaybettik. Maçı Boluspor hak etti. On kişi kaldıktan sonraki mücadelesi özellikle alkışlanacak bir şey. Kendilerini tebrik ediyorum."

Boluspor'un son haftalardaki iyi performansına değinen Kılıç, "Boluspor hakkında herkes 'küme mi düşecek' diye düşünürken 4 maç üst üste kazandı ve bize yetişti. Her takım bir seri yakaladı, yakalayamayanlar ise dibe indi. Yakalayan yukarıya birkaç basamak birden çıktı. TFF 1. Lig maçları, hem seyir anlamında hem de zorluk anlamında çok çekişmeli geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.