Bursa

Lösemi hastası minik Alper Kağan hayatını kaybetti

12:05 26 Ekim 2015
Lösemi hastası minik Alper Kağan hayatını kaybetti

Bazı sanatçıların da destek verdiği kampanyada para toplanarak geçen aralık ayında ilik nakli yapılan ancak ağustosta hastalığı nükseden 2 yaşındaki Alper Kağan, Bursa'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşayan ve 17 ay önce lösemi teşhisi konulan iki yaşındaki Alper Kağan Altıncan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisine devam edilen Alper Kağan, yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çocuğun cenazesi yakınları tarafından Sölöz Mahallesi'ne getirildi. Cenaze, ailesi, yakınları ve vatandaşların katılımıyla Sölöz Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Tören sırasında baba Mustafa Altıncan'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü.

Mustafa ve Muzaffer Altıncan çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan doğan Alper Kağan'ın  geçen mayıs ayında rutin kontrolleri sırasında lösemi hastası olduğu belirlenmiş ve minik çocuk UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Uzun süre doktor gözetiminde tutulan Alper Kağan için uygun ilik Almanya'da bulunmuştu. Ailenin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle nakil için gereken 75 bin liranın toplanması için başlatılan kampanyaya bazı sanatçılar da katılmıştı.

Paranın toplanmasının ardından geçen aralık ayında İstanbul'da ilik nakli yapılan Alper Kağan, kontrolleri devam ederken ağustos ayında hastalığının nüksetmesi üzerine yeniden hastaneye yatırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.