Bursa

UÜ'de "İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi" açıldı

15:26 18 Ocak 2016
UÜ'de "İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi" açıldı

Ulcay, Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen merkezde yetişecek doktorların, daha ilk yıldan itibaren birçok tıbbı uygulamayı simülasyon sistemiyle görme imkanı bulacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesinde "İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi (USİM)" hizmete açıldı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, insanların kaliteli sağlık hizmeti alabilmesinin, fiziksel yatırımlar kadar nitelikli sağlık kadrolarının yetiştirilmesiyle mümkün olacağını söyledi.

USİM'in Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Ulcay, "Bu noktada, Tıp Fakültemizin eğitim anlayışında da değişime ve teknolojiye ayak uyduracak iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. UÜ Tıp Fakültesinde öğretim görmeye hak kazanan öğrencilerimiz artık çok daha şanslılar" diye konuştu.

"Böylece mezunlarımız, Türkiye'deki birçok tıp fakültesine göre daha donanımlı ve daha deneyimli birer hekim olarak yetişecekler. Temeli 2010 yılında atılan Klinik Simülasyon ve Öğrenme Kaynakları Birimi ile Klinik Beceri Laboratuvarları ve Eğitim Salonlarının bulunduğu projemiz sayesinde, öğrenme ve eğitim etkinliğimiz daha da güçlenmiş oluyor. Burada yürütülecek uygulama, araştırma ve mesleki gelişim programları ile alanında parmakla gösterilen hekimler yetiştireceğiz."

- "UÜ Tıp Fakültesi Türkiye'de örnek olacak"

UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel de iyi hekim kavramına değindi. Tıp Fakültesi olarak bu yıl insan bilimleri dersini başlattıklarını hatırlatan Gürel, tıp eğitiminin sürekli geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gürel, Türkiye'de ilk sanal hasta dersinin de 2016 bahar döneminde UÜ Tıp Fakültesinde başlatılacağını belirterek, "Ders boyunca hasta hekim görüşmesi sanal hastalar ile yapılacaktır. Hastalarımız da Türkiye'de ilk defa Türkçe konuşacaklardır. Bunu da Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ndeki hocalarımız ile yapacağımız proje ile hayata geçirmiş olacağız" dedi.

Doç. Dr. Züleyha Alper, simülasyon merkezi ve merkezde verilecek eğitimler hakkında katılımcılara sunum yaptı.

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.