Bursa

BUSMEK sergisi açıldı

20:20 25 Mayıs 2016
BUSMEK sergisi açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan "BUSMEK 11. Genel Sergisi" açıldı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi fuaye alanında törenle açılan serginin bu yılki teması, "Geometrik Formlar Modern Esintiler" olarak belirlendi.

Serginin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, yaşam boyu eğitim anlayışıyla Bursalıların pek çok alanda sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına çözüm bulduğunu söyledi.

BUSMEK’in yola çıktığı 2006 yılından bu yana, kentin kalifiye eleman ihtiyacına cevap verdiğini belirten Ödünç, "BUSMEK’te kursiyerler bir yandan sanatsal ve mesleki eğitim alırken, diğer taraftan sosyal yaşamda da olumlu kazanımlar sağlıyor. BUSMEK, piyasaya hem yeni girişimciler kazandırıyor, hem iş dünyasının nitelikli işgücü ihtiyacına ve ekonomiye de katkıda bulunuyor" dedi.

Konuşmaların ardından Başkanvekili Ödünç ile protokol üyeleri, BUSMEK’te eğitim alarak iş hayatına atılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Töreninin ardından açılış kurdelesi kesilen sergi ziyaretçilere açıldı.

Törene ilçelerin belediye başkanları, belediye çalışanları, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Merinos AKKM fuaye alanında düzenlenen sergide, el sanatları teknolojileri, sanat ve tasarım, giyim üretim teknolojileri, yiyecek ve içecek hizmetleri gibi alanlarındaki branşlar yer aldı.

Sergi boyunca çini, ebru, resim, tezhip, hüsn-i hat, filografi ve gümüş kazazla ilgili çalıştaylar düzenlenecek, uzman isimlerin yer alacağı söyleşiler yapılacak.

Sergi, 2 Haziran Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.