Bursa

İhracatçıya yeşil pasaport imkanı sağlanması

12:48 12 Ağustos 2016
İhracatçıya yeşil pasaport imkanı sağlanması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ihracatçıya yeşil pasaport imkanı sağlanmasının, sektörlerin ve hedef pazarların çeşitlenmesine imkan sağlayacağını, ihracatçıları motive edeceğini bildirdi.

Burkay yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin üretim gücü ve potansiyeliyle "dünyanın parlayan yıldızı" olduğunu belirterek, Türk markalarının da kalitesiyle dünyada adından söz ettirdiğini vurguladı.

Türkiye ekonomisinin dinamosu konumundaki ihracatçıların, ülkenin gelecek hedeflerine ulaşmasında önemli birer aktör olduğunu ifade eden Burkay, yeşil pasaport uygulamasının ihracatçıların dünyaya açılmasında büyük kolaylık sağlayacağını bildirdi.

Burkay, yeşil pasaport uygulaması sayesinde ihracatçıların hedef pazar ülkelerine daha hızlı ulaşabileceğini belirterek, uygulamanın ülke ihracatının artmasını sağlayacağını kaydetti.

Bu konudaki yasal düzenlemenin, "Daha güçlü Türkiye için daha fazla üretim daha fazla yatırım" vizyonuyla çalışan iş dünyasının hareket kabiliyetine güç katacağını vurgulayan Burkay, "Yeşil pasaport, sektörlerimizin ve hedef pazarlarımızın çeşitlenmesine imkan sağlayacak, ihracatçılarımızı da motive edecek. İş dünyamızın sesine kulak veren, ticareti kolaylaştıran ve önümüzdeki engelleri kaldıran çalışmalarından dolayı emeği geçen başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere, herkese teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Burkay, ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda firmalara ihracatçı kimliği kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Küresel Fuar Acentesi Projesi ile son 3 yılda 75 ayrı fuarla 3 bin 200 üyeyi buluşturduk. Bu projemizle çok sayıda iş dünyası temsilcilerimizin ilk defa pasaport çıkararak yurt dışı tecrübesi kazanmasını sağladık. Aynı zamanda üyelerimizi, devletimizin sunduğu desteklerden faydalandırdık. Gerçekleştirdiğimiz hamlelerle birlikte son 3 yılda Bursa'daki ihracatçı sayısının yüzde 16 artmasına öncülük ettik. 112 ülkeden fazla ihracat gerçekleştiren Bursa'mız, yeşil pasaport uygulamasından en fazla yararlanacak şehirlerin başında gelecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.