Bursa

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: (1)

16:48 05 Mart 2017
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: (1)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ülkemiz ve milletimiz adına fanilerin merkezde olduğu bir sistem değil milleti merkeze alan, millet adına güçlü bir sistemi kurmak ve merkeze milleti, milli idareyi, demokrasiyi ve hukuk devletini alan Türkiye Cumhuriyeti devletinin parlamentosunu güçlü kılan, yasama yetkilerini parlamentoya, icra yetkilerini de cumhur olarak cumhurbaşkanına verecek yeni bir sistemin arifesindeyiz." dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığının Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği 46. İl Danışma Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, önemli bir sürecin arifesinde olduklarını ve halk oylamasına 42 günlük bir sürenin kaldığını belirtti.

Bu milletin değerlerini merkeze alan yeni bir sürecin arifesinde olduklarına değinen Müezzinoğlu, "150 yıldır bu milletle uğraşanlar ayrıştırmak ve çatıştırmak isteyenler değişik dönemlerde bu millete ağır bedeller ödettiler. Dönem dönem tuzaklar kurdular, ayrıştırdılar, çatıştırdılar ama bu milleti ve milletin sahip olduğu medeniyeti yok etmeyi başaramadılar. Sayın Erbakan Hocamızın liderliğinde yeniden milletin milli ve manevi değerleriyle birlikte o büyük medeniyet yolculuğu artık yeni bir sürece, yeni bir vizyonun arifesine geldi." ifadesini kullandı.

- "Artık bundan sonra ipin ucu milletin elinde"

Yeni bir sürece girildiğini aktaran Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarının "Biz faniyiz, milletse baki" anlayışını benimsediğini vurguladı.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla ülkemiz ve milletimiz adına fanilerin merkezde olduğu bir sistem değil milleti merkeze alan millet adına güçlü bir sistemi kurmak ve merkeze milleti, milli idareyi, demokrasiyi ve hukuk devletini alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parlamentosunu güçlü kılan, yasama yetkilerini parlamentoya, icra yetkilerini de cumhur olarak cumhurbaşkanına verecek yeni bir sistemin arifesindeyiz. Birileri bundan rahatsız oluyor. Çünkü o birileri bu milleti sıradan bir millet olarak görüyor. Birileri bu milletin o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedeflere yürümesinden, koşmasından korkuyor, rahatsız oluyor. Korkanlar korkmaya devam etsin, rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsin ama millet kazanacak, ülke kazanacak, Türkiye kazanacak. Artık merkezde millet var. Benim tabirimle artık bundan sonra ipin ucu milletin elinde. Bugüne kadar vesayet odaklarına verilen güç artık millete, milletin Parlamentosuna, cumhura ve cumhurun başkanına veriliyor. Milletten korkanlar yeni yeni senaryolarla milleti korkutmaya çalışıyorlar. Bu millet hiçbir zaman korkak bir millet olmadı. Bu milleti korkak bir millet olarak görenler kaybetmeye mahkumdur ve millete inananlar ve güvenenler de daima kazanacaklardır."

Müezzinoğlu, millet adına karar verme yetkisini kendinde bulan vesayet odaklarının zamanında Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında Başbakan Necmettin Erbakan'ı ve milli iradeyi köşeye sıkıştırmaya çalıştığını hatırlattı.

Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Bugün yine onun borazanlığını yapmaya çalışan aynı medya anlayışı o günlerde hatırlayın, 'Hoca 9 saat buram buram terledi' diye başlık attılar. 'Utanmadan sıkılmadan milli iradenin seçtiği, bu ülkenin başbakanını buram buram kim terletiyor?' diye sorma cesaretini bulamayan o korkaklar bugün de manşet atmaya ve karargahla hükümet arasında sorun var manşeti atmaya çalışıyorlar. Türkiye artık eski Türkiye değil. Anında cevabını alırsınız. Anında bedeller ödersiniz. Bu milletin hak ve hukukunu milletten başka hiç kimseye yedirmedik, yedirmeyiz."

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.