Bursa

Bursa'da kültür sanat

10:16 18 Mayıs 2018
Bursa'da kültür sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Akide Şekeri" oyununun prömiyerini yapacak ve "Küçük Kara Balık" çocuk oyununu sahneleyecek.

Ali Meriç'in yazdığı "Akide Şekeri" adlı oyunu Cenk Turan yönetiyor. Oyunun dekor tasarımını Özge Akarsu, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Ali Karaman ve koreografisini Gizem Çakmak üstlendi.

Ceren Kayış, Çağrı Dulun, Hayati Özen, Cenk Turan ve Öykü Esendemir'in de aralarında bulunduğu 19 kişinin rol aldığı ve Osmanlı döneminin yansıtıldığı oyunda, Akide'nin ev ararken kendini bir anda komik durumların içinde bulması ele alınıyor. Oyunda, birbirlerine aşık olan Akide ile Muhsin'in durumunu öğrenen ve zengin olduğu için kızını Muhsin'e veren babası, damat adayının mal varlığını kaybetmesi üzerine vermekten vazgeçmesi, Kavuklu, Pişekar ve Şahenk'in de çevirdikleri oyunlarla Akide ile Muhsin'in evlenmeleri anlatılıyor.

Oyunun prömiyeri bugün saat 18.00'de Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Oyun, yarın saat 15.00'te, 22 ve 23 Mayıs'ta ise 18.00'de yine aynı yerde sahneye konulacak.

- Küçük Kara Balık

Samed Behrengi'nin yazdığı "Küçük Kara Balık" oyununu Nilbanu Engindeniz yönetiyor. Oyunun dekor tasarımını Candan Günay, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman, müziklerini Cem İdiz ve koreografisini de Dicle Doğan yapıyor.

Süheyla Zeybek, Nurettin Örük, Ayşe Dinç ve Sıdıka Derya Gümral'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin rol aldığı oyunda, annesiyle küçük bir derede yaşayan ve bu derenin dar sınırlarından kurtularak dünyada neler olup bittiğini ve başka canlıların varlığını da araştırmak isteyen Küçük Kara Balık'ın bilgili arkadaşı sümüklü böceğin desteğiyle yeni dünyalara doğru bir yolculuğa çıkması ele alınıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde, pazar ve pazartesi günü saat 14.00'te, 22 Mayıs Salı günü de saat 11.00'de minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.