Bursa

Bursa'dan şeftali ihracatı haziranda "zirve" yaptı

13:33 11 Temmuz 2018
Bursa'dan şeftali ihracatı haziranda "zirve" yaptı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, geçen yıl haziran ayında yaklaşık 14 bin dolar seviyelerinde gerçekleşen şeftali ihracatının, bu yıl aynı ayda 450 bin dolara kadar çıktığını bildirdi.

Matlı, yaptığı yazılı açıklamada, adı Bursa ile özdeş şeftalide geçen yıl olduğu gibi bu yıl da verimin iyi olduğunu belirtti.

Geçen yıl 85 bin 200 tonla ülke üretiminin yaklaşık yüzde 13'ünü Bursa'nın karşıladığını vurgulayan Matlı, "Bursa bölgesindeki şeftali üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiren İnegöl, Kestel, Gürsu ve Osmangazi ilçelerimizde bu yıl da üretim bolluğu ve buna bağlı olarak ihracatta artış yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl haziran ayında yaklaşık 14 bin dolar seviyelerinde olan şeftali ihracatımız, bu yıl haziran ayında 450 bin dolar seviyelerine kadar çıktı." ifadelerini kullandı.

Şeftalinin taze meyve şeklinde tüketiminin yanı sıra konserveden meyve suyuna ve reçele kadar tarıma dayalı gıda sanayinde kullanılan bir ürün olduğuna işaret eden Matlı, doğru zamanda uygun hasat, doğru lojistik ve ambalaj ile kalitenin daha kolay yakalanabileceğini belirtti.

Matlı, "Çiftçilerimiz zaten yetiştiriciliğinde çok başarılı olduğu şeftali üretiminde, ihracata yönelik çeşitlere daha çok ağırlık verirse hem bazen iç piyasada yaşanan fiyat dalgalanmalarından daha az etkilenir hem de daha çok gelir elde eder." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.