Bursa

Binlerce arının şok eden ölümü..

09:52 17 Nisan 2020 3 Yorum Var
Binlerce arının şok eden ölümü..

Bursa'da her bahar olduğu gibi bu yıl da görülen arı ölümleri bal üreticilerini isyan ettirdi.

Ölen arılarını yanlarına alan Bursalı arıcılar, soluğu Bursa Tarım İl Müdürlüğünde aldı. Yasaklı tarım ilaçları kullanan çiftçiler yüzünden arılarının telef olduğunu belirten arıcılar, bu duruma bir çare bulunmasını bekliyor. Telef olan arılar sebebiyle kovanların önü ölü arılarla doldu. Bir çok kovanı sönen arıcılar isyan etti. Sosyal medyadan organize olan arıcılar, sıkıntılarına acilen çare bulunması için Bursa Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü.

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Tarım Gıda Hayvancılık ve Hayvancılık Dayanışma Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu, "Ziraî ilaçlardan dolayı Bursa'da çok arı ölümü var. Arıcılar olarak sıkıntımızı anlatmak için il müdürümüzle görüştük. Numuneler alındı. Etkin maddeler tespit edilip bakanlık tarafından yasaklanacağı söylendi.Aynı zamanda çiftçi eğitim toplantılarına ağırlık verileceği bildirildi. Bursa'da arılarda yüzde 40 kayıp var. Arılar yakın zamanda dünyanın en kıymetli varlığı seçildi" dedi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kazandığınız paralar zehir zıkkım olsun,nasıl kıyıyorsunuz bu hayvanlara,onların desteği olmasa ürünleriniz nasıl yetişecek.
    Cevapla
  • Baki 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in parmağı vardır arı ırklarını çalıp tohum bankası gibi kontrol altına almaya çalışıyorlar son on yıldır buna ağırlık verdiler mesela Aydın'da incir bahçelerini değerinin üzerinde fiyat vererek satın alıyorlar,yani incirin genleri ile oynayıp zaten dünyada başka bir yerde olmayan bu ürünü tamamen kontrolleri altına alacaklar.
    Cevapla
  • Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah onlarin belasini versin
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem yasaklı ilaç kullanılıyor yetkili kişiler neden işlem yapmıyor. Bu kadar rahat bu ilaçlar nasıl bulunabiliyor. Tarım Bakanlığı bu soruları cevaplasın...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.