Bursa

İnsanlık ölmemiş dedirten hareket! Eşim hamile...

06:45 21 Mayıs 2020 -2 Yorum Var
İnsanlık ölmemiş dedirten hareket! Eşim hamile...

Bursa'nın İznik ilçesinde aşeren hamile eşi için tarladaki ağaçtan erik toplayan bir kişi ağaca 100 lira para asıp bir de not bıraktı. Eşinin hamile olduğunu ve aşerdiğini manavlar kapalı olduğu için mecbur kaldığını anlatan kimliği belirsiz baba adayının ağaca astığı notu bulan çiftçi İsmail Çelik "Halen böyle güzel insanların olması sevindirici, onu tanımayı çok isterdim, helal hoş olsun" dedi.

İznik’e bağlı Elbeyli Mahallesinde yaşayan İsmail Çelik, sabah saatlerinde Hespekli Mevkindeki tarlasına gitti. Çelik, Erik ağacının dalında tel ile bağlanmış 100 lira ve bir not olduğunu gördü. Üzerinde "Manavlar kapalıydı. Eşim hamile aş erdi. Almak zorunda kaldım. Hakkınızı helal edin” yazılı notu okuyan Çelik çok şaşırdı.

Böyle güzel insanların olması sevindirici

Notu okuduktan sonda duygulanan 60 yaşındaki çiftçi İsmail Çelik, "Böyle güzel insanların oluşu sevindirici kardeşimi tanımayı çok isterdim" dedi.
Çelik,“Tarlaya erikleri sulamaya geldiğimde ağacın üzerinde bir not gördüm. Bir kardeşimiz erik toplamış iyi güzel bir de not bırakmış. Aldığı eriğin emanetini de bırakmış. Demek ki daha halen böyle güzel insanlar var. Helali hoş olsun. Eşine çoluğuna çocuğuna afiyet ile yedirsin. Bu bırakılan parayı köyümüzde ki yardıma muhtaç insanlara vereceğim” diye konuştu.


 

YORUMLAR

-2 Yorum Var
  • Tülay 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah her iki taraftanda razı olsun.Doğacak evlat vatana,millete ,ailesine hayırlı olsun ...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Tayyar dal 3 yıl önce Şikayet Et
    İki güzel hareket. Biri parayı bırakıyor, diğeri o parayı muhtaçlara veriyor. Doğacak çocuk ta inşaALLAH bu değerlere göre yetişecektir.
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    İman ve ahlak örneği. Atamız Yavuz un Mısır a fethe giderken askerlerin yediği üzümlerin parasını bağlara bırakması gibi. Allah u Teala böyle insanları çoğaltsın inşallah.
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun üzerine Kânûnî Sultan Süleyman Han, der­hâl o askeri buldurtup seferden menetti. O hikayenin sonuda böyle bitiyor.
  • Nezih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu osmanlı geleneğidir.Zaten 100 lirayı almışsın.Değerinin çok fazla üzeri.Sen de kalan parayı hayrına dağıtsana.
    Cevapla
  • Sende yayinlaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Git işine osmanli gelenegiymiş. Osmanli kendisine ait olmayana kesinlikle el sürmemiştir, el süren askerleride aninda derhal arka planda tutmuştur, kesinlikle ön cephede savaştirmamiştir.
  • Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Demiş ya zaten bu parayı fakirlere vericem diye
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Parayı Muhtaç insanlara vereceği yazıda belirtilmiş
  • A. İhsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal süt emmiş Anadolu aslanı. Allah ecrini cezil eylesin! Ne güzel bir örnek. Yavuzun torunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.