Bursa

Maskeli 'Fındık' ilgi odağı oldu

10:13 06 Ekim 2020
Maskeli 'Fındık' ilgi odağı oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Murat Zoraslan (49), 'Fındık' ismini verdiği köpeğini maskesiz dışarı çıkarmıyor. Vatandaşların da ilgisini çeken maskeli köpek için Zoraslan, insanların maske takmadığını ancak köpeğinin bu duruma alıştığını kaydetti.

İnegöl ilçesine bağlı, kırsal Edebey Mahallesi'nde çiftçilik yapan Murat Zoraslan, 2 yıl önce oğlu için köpek aldı. Geçen sürede köpek ile arasında bağ oluşan ve köpeğe 'Fındık' ismini veren Zoraslan, gittiği her yere Fındık'ı da götürmeye başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kuralının gelmesiyle birlikte, kendisinin yanı sıra köpeğine de maske takan Zoraslan, köpeğini de bu duruma alıştırdı. Diğer hayvanlara kıyasla maskeyi yüzünden çıkarmayan Fındık, çevredeki vatandaşların da ilgi odağı oldu. Traktörün üzerinde sahibi ile yolculuk yapan Fındık'ı gören vatandaşlar, şaşkınlığını gizleyemedi.

'İNSANLAR MASKE TAKMIYOR O TAKIYOR'

Oğlunun karne hediyesinde köpek istediğini ve 2 sene önce 'Fındık' ismini verdikleri köpeği aldıklarını belirten Zoraslan, "Besledim, büyüttüm. Peşimden ayrılmamaya başladı. Hastaneye, camiye, kahveye gidiyorum, o da benimle beraber geliyor. 24 saat yanımda. Benim bir arkadaşım. Bana çok sadık. Maske takmaya başladık, hiç çıkarmadı. Hayvanlardan virüs bulaşmasın diye maske takıyorum. Traktöre bindiğinde maskesini takıyorum, iyice alıştı, hiç çıkarmıyor. İnsanların bazıları maske kullanmıyor ama benim köpeğim takıyor. Alışkanlık edindi. Mutlu oluyorum. 2 yıldır benim yanımda. Hayvanlara işkence, zulüm yapanları görüyoruz. Köpeğime 10 bin TL para verdiler, satmadım. Değeri parayla biçilmez" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.