Bursa

Göl kurudu, gözyaşlarına hakim olamadı

10:14 27 Aralık 2020 16 Yorum Var
Göl kurudu, gözyaşlarına hakim olamadı

Türkiye’nin 5. büyük gölü olan İznik Gölü günden güne kuruyor.

Kuraklığın yakasını bırakmadığı İznik gölünün içler acısı hali bir işletmeciyi gözyaşlarına boğdu. Aysel Karaman, “Ben çocuklarıma ne anlatacağım. Bu güzelim göl birkaç yıl içerisinde yok olacak” diyerek gözyaşı döktü. Göldeki çekilme havadan da görüntülendi.

Türkiye’nin 5. Marmara Bölgesinin ise en büyük gölü olan İznik Gölü kuraklık ile mücadele ederken sudaki çekilme 350 metreye kadar ulaştı. İznik’in en büyük iskelesi olan Çakırca İskelesi ise adeta karaya oturdu.

Gözyaşlarına hakim olamadı

İznik Gölü Çakırca kıyısında işletme sahibi Aysel Güleç gözyaşları içinde gölün içler acısı halini anlattı. Güleç, “Ben sahil kasabasında sahil kenarı işletmecisiyim. Biz bu gölü birkaç sene içinde göremeyeceğiz. Ben her sabah iş yerime geldiğimde ilk önce gelip gölün durumuna bakıyorum. Her geçen gün karşılaştığım manzara gerçekten beni çok üzüyor. Bu giden sadece göl değil, bu giden bizim çocuklarımızın geleceği. Yani ben ileride çocuklarıma "burası da bir göldü burada su vardı burada yüzülüyordu" demek istemiyorum. Biz bu yaz göle giremedik, her yer bataklık oldu” dedi.

55 yıldır İznik Gölünü böyle görmedim

İznik gölünün kıyısında işletmesi bulunan Naci Özsoy ise “55 yaşındayım 30 sene balıkçılık yaptım. 20 senedir de işletmeciyim. İznik Gölü'nün bu derece çekildiğini hiç görmedim. Görsel olarak yakında sazlıklar da çıkar buradan sivrisinek, yılan buna benzer her şey köyümüze gelir. Devletimizden yardım bekliyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

16 Yorum Var
  • İznik,li 3 yıl önce Şikayet Et
    Göl İznik,in adını taşıyor peki iznii,li olarak ne yapıyoruz? Gölün suyuyunu hoyratça kullanan,Lara belediye yetkilileri yaptırım uyguluyorum ? Kargil ,e izin veren ler bunun günahını nasıl ödeyecek Gemlik,e akan kanal kapatılmalı kargil kapatılmalı .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Manyas 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey güzel olacak dedi ya biri.Hani birileride buna oy verdi ya.Çok güzel oldu.Dünyamız gitti Allah teala ahiretimizi muhafaza etsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe ezan okunur türkçe kuran imama saldırı baş ortülüye saldırı bu kadar ceza az bize
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bir müsülman Topluluğu yüz Allah'a inancımız kaybettik Allah belamizi verdi vurus verdi deprem verdi kuraklık verdi bir sabah kalkipta şükür namazı kıldık yılbaşı Hıristiyanların bayramı biz daha çok seviniyoruz biz onlar gibi giyinip içiyoruz en Son din islamiyet sahip çıkmadık biz kendi geleceğimizi ellerimizle yıktık ne ağlamaya ne oflamaya Allah bizi affetsin ıslah etsin
    Cevapla
  • Hasan şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik hastası kimliğine bürünüpte suları israf eden manyak kadınlar olmasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.