Bursa

Bursa'nın dağlarında ahududu hasadı başladı

10:05 15 Temmuz 2021
Bursa'nın dağlarında ahududu hasadı başladı

Bursa’da 1200 rakımlı dağların zirvesinde yetişen ahududuların hasadına başlandı. Kilosu 30 TL’den alıcısıyla buluşan ahududu yüzleri güldürdü.

Başkanı Sezai Çelik de ahududu hasadını inceledi. Çelik, Kıran Mahallesi'nden 400, Bahçekaya Mahallesi'nden ise 200 ton rekolte beklediklerini açıkladı. İnegöl’ün bereketli topraklara sahip olduğunu vurgulayan Sezai Çelik, "İnegöl’de 80’in üzerinde üründen gelir sağlıyoruz. Eskiden değerli olan ahududu son yıllarda fiyatları düşmüştü. 10 TL’ler civarında satılıyordu. Bu sene ise fiyatı 30 TL oldu. Oldukça değerlendi. Altın çağını yaşıyor. Çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor. 600 ton civarında rekolte beklentisi var. Allah çiftçilerimize bol kazanç versin” dedi.

“DÖNÜMÜNDEN 2 TON CİVARI ÜRÜN ALIYORUZ”

Çiftçi Kazım İmer, "Bahçemiz Genç Çiftçi Projesi kapsamında 3 yıl önce hazırlandı. Ahududu, 900 ile 1200 rakım arasında yetişiyor. Şu an bulunduğumuz 1200 rakımda yetişen ürünler. Bu sene hasadımız güzel başladı. Kilosunu 30 TL’den satıyoruz. Dönümünden 2 ton civarında ürün alıyoruz. Bu yıl güzel geçiyor. Oldukça talep var. Taleplere yetişemiyoruz. Daha çok üretim yapılabilir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.