Bursa

Bursa Textile Show Fuarı kapılarını açtı

21:06 28 Şubat 2023
Bursa Textile Show Fuarı kapılarını açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık'ın Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği işbirliğiyle düzenlediği Bursa Textile Show Fuarı Kapılarını açtı.

Bursa Textile Show Fuarı Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Fuar alanında konuşma gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuardan elde gelirin deprem bölgesine bağışlanacağını söyledi. Sözlerine yaşanılan depremle başlayan Burkay, "Öncelikle 6 Şubat'ta yaşamış olduğumuz deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin ve acil şifalar diliyorum. Tabii ülke olarak gerçekten çok zor bir dönemden geçiyoruz. Burada tüm Türkiye birlik beraberlik içinde deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber oldu. Burada özellikle Bursa olarak bizler de Bursa iş dünyası ve valimizin orada organizasyonuyla elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"FUAR GELİRLERİNİN TAMAMINI DEPREM BÖLGESİNE BAĞIŞLANACAĞIZ"

Fuar hakkında konuşan Burkay, fuar gelirlerinin deprem bölgesine bağışlanacağını belirtti. Burkay, "Önümüzdeki 1 yıl zorlu geçecek, birlik ve beraberliğimizi diri tutarak bu süreci birlik içinde geçireceğiz. Bugün 8'ncisini gerçekleştirdiğimiz Burtex fuarı yeni alanında olmasını çok kıymetli buluyoruz. Bursa  Ve Sanayi Odası olarak, fuarımızı senede 2 kere yapıyoruz. Yurtdışından gelen misafirlerimiz fuarımıza yine geldiler. Yok denecek kadar az kaybınız oldu. Sadece 84 milyon insanımızın değil, yurtdışında iş bağlantısı içerisinde olduğumuz arkadaşlarımızın bu ülkeye olan hassasiyeti ve inancını gösteriyor. Fuarda ziyareçilerin ilgisi ve yoğunluğundan ciddi bir memnuniyet var. Fuarın Türkiye'nin tekstil sektörüne ciddi anlamda katkı sağlayacağına, üretim ve istihdamda ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, fuar gelirinin tamamını deprem bölgesine bağışta bulunacağız. Fuarda 200'ün üzerinde katılımcının var. Deprem bölgesinde özellikle barınma ihtiyacını karşılamak noktasında bir destek olacaktır. Türk iş dünyası bu anlamda elini taşın altına koyuyor ve desteklerini esirgemiyor. Fuarımız tekstil sektörüne, iş dünyamıza ve dış ihracatımıza büyük katkılar sağlamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.