Çanakkale

Ankara'dan Çanakkale'ye 15 yıldır pedal çeviriyor

12:03 17 Mart 2018
Ankara'dan Çanakkale'ye 15 yıldır pedal çeviriyor

BURAK AKAY - Çanakkale'deki 18 Mart etkinliklerine katılmak üzere 13'ü kesintisiz olmak üzere 15 yıl bisikletiyle Ankara'dan Gelibolu Yarımadası'na gelen 74 yaşındaki Fahri Yılmaz, bu sene de geleneği bozmayıp, 4 gün pedal çevirerek Gelibolu Yarımadası'na ulaştı.

Fahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri için 15 yıldır bisikletiyle Ankara'dan kente geldiğini söyledi.

Türkiye'nin "manevi başkenti" olarak kabul edilen Çanakkale'ye gelmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Yılmaz, 74 yaşında olmasına rağmen 700 kilometrelik parkuru yorgunluk hissetmeden geçirdiğini anlattı.

Çanakkale yolculuğunu şehitler için dua edebilmek için ömrü yettiği sürece devam ettirmek istediğini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben 12 yaşımdan itibaren bisiklet kullanıyorum. Gençliğimde Ankara'da çeşitli sektörlerde çalıştım. Tabii o zaman iş ve çalışma hayatı olduğu için pek gezme fırsatım olmamıştı. Emekli olup yaşlandığımda 'Türkiye turu yapayım.' dedim. Ankara'da arkadaşım olan bisiklet grubuyla birlikte Karadeniz ve Ege'yi gezdik. En son Çanakkale'ye geldim. Ama burada hissettiğim manevi duygu tarif edilemez bir hal aldı. Sonrası malum, 15 yıl oldu şükürler olsun şehitlerimize fatiha okumak için yollara düşüyorum."

Yılmaz, ilerleyen yaşının kendisini etkilemediğini, yolculuk öncesi iki hafta uzun maraton idmanı yaptığını belirterek, "Yola çıktığımı ve buraya vardığımı hatırlıyorum. Arada ne yorgunluk var ne başka bir his. Tek amacım Çanakkale'ye, şehitlerimize, vatanımız Türkiyemize manevi borcumuzu ödemek." ifadelerini kullandı.

Ankara'dan bu yıl 10 Mart'ta yola çıktığını hatırlatan Yılmaz, 4 gün pedal çevirerek Çanakkale'ye ulaştığını belirtti.

- "İkinci 18 Mart zaferini 15 Temmuz'da kazandık"

Yılmaz, Çanakkale'de 18 Mart'ta kazanılan zaferin bir benzerinin 15 Temmuz akşamı kazanıldığına dile getirdi. O akşam tankları, havadaki uçakları ve yaşananları bizzat gördüğünde gözünde Çanakkale'deki savaşın canlandığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"15 Temmuz akşamı hain FETÖ mensupları insanları katletti. Kaç tane canımız gitti o akşam. Gördüklerim karşısında çok etkilenmiştim. Ben yaşım nedeniyle çok darbe gördüm. Ancak böyle hain olanına ilk kez şahit oldum ve dedim ki bu akşam ikinci kez 18 Mart zaferini kazanacağız."

Halkın o gece sokağa döküldüğünü anımsatan Yılmaz, "Çok şükür hainler önünde diz çökmedik. Kazanan ülkemiz oldu ve şükürler olsun ki ben 74 yaşımda yine Çanakkale'ye gelerek şehitlerimizi anmak için ellerimi semaya kaldırabildim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.