Çanakkale

Ününü televizyondan öğrendi! Gözü gibi bakıyor...

14:29 26 Ağustos 2018 3 Yorum Var
Ününü televizyondan öğrendi! Gözü gibi bakıyor...

Çocukluk yıllarından itibaren klasik otomobillere büyük tutkuyla bağlanan Mustafa Özkan, 1972'de çekilen "Tatlı Dillim" sinema filminde Zeki Alasya'nın sürdüğünü televizyonda tesadüfen gördüğü 1960 model klasik otomobiline gözü gibi bakıyor.

Birbirinden farklı 8 klasik otomobilden oluşan koleksiyonun sahibi  Özkan için koleksiyonundaki otomobillerinden biri, ayrı bir önem taşıyor.

İlk görüşte etkilendiği klasik otomobili satın alabilmek için sahibini  özel uçakla Almanya'dan getirttiğini belirten Özkan, Çanakkale'den aldığı aracın  ününü sonradan öğrendi.

Klasik otomobiline kavuştuktan yaklaşık bir yıl sonra televizyonda  "Tatlı Dillim" sinema filmini izleyen Özkan, plakasından tanıdığı otomobilinin  filmde yer aldığını ve Zeki Alasya tarafından kullanıldığını görünce büyük  şaşkınlık yaşadı.


Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklama, sahip olduğu klasik  otomobillerinin hepsini sevdiğini fakat bunun yerinin farklı olduğunu söyledi.

Klasik otomobil tutkusunun çok farklı olduğunu ve vazgeçilemediğini  belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Klasik otomobil tutkusu çocukluktan geliyor. Bu arabaları seviyorum.  Şu an 8 tane klasik arabam var. Bizde ailece bu tutku var. Bu tutkuyu seviyoruz.  Bu arabayı yıllar önce aldım. 20 senedir bu otomobil bende. Aynı model arabadan  bende 2 tane daha vardı. Bu araba da Çanakkale'deydi. Sahibi de gurbetçiydi ve  yurt dışında yaşıyordu. Almanya'dan adamı özel uçakla getirttim."

Çanakkale'den getirdiği araç hakkında bilgi veren Özkan, "Bu arabayı  siyaha boyamışlardı. Ben de aldıktan sonra kırmızıya boyatarak eski haline  getirdim. Bu arabaya emek harcayarak bu hale getirdim." dedi.

"Filmdeki fotoğraflarını halen saklıyorum"

Otomobilini "Tatlı Dillim" filminde ilk gördüğünde çok  heyecanlandığını ifade eden Özkan, şöyle devam etti:

"Filmi izlerken bir baktım araç aynı plakasıyla geliyor. Filmde  kullanıldığını orada gördüm. Zeki Alasya sürüyordu. Arabayı filmde görünce çok  heyecanlandım. 'Bu araba beni buldu' dedim. Filmdeki fotoğraflarını halen  saklıyorum.  Uzak mesafe yolculuk yapacağımız zaman bu otomobili kullanıyoruz.  Talipleri çok oluyor ama veremiyorum, vermek istemiyorum. Bu arabadan bu  güzellikten ayrılınır mı? Sinema filminde oynamış nostaljik bir araba. Tabii ki  gözüm gibi bakıyorum. Ben mezara, Chevrolet mezata diyorum. Bu arabayı artık  satamıyorum bana yapıştı. Daha sonra, Zeki ağabeyle haberleştik gelip aracı  görecekti ama hastalanınca bunu gerçekleştiremedik. Araca bindiremedim, vefat  etti."

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • TURAN GÖRÜR 5 yıl önce Şikayet Et
    aynısının 1960 açık kasa kamyonet olanı vardı ankarada yeşil 1985 yıllar (el camino)
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne işe yarar... Hiç bir işe... Zaman kaybı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah gönlüne göre versin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.