Çankırı

Ilgaz'ın kuzey ve güneyi birbirine bağlanacak

12:23 02 Aralık 2015
Ilgaz'ın kuzey ve güneyi birbirine bağlanacak

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nın Doruk mevkisinde bu yıl açılması planlanan telesiyej, dağın kuzey ve güneyini bağlayacak.

Ilgaz Dağı'nın kuzeyinde kalan Kastamonu bölümünde uzun yıllardır telesiyej bulunuyordu. Ilgaz'ın güneyinde kalan Çankırı bölümünde bu yıl açılması planlanan telesiyejle dağın iki yakası birleştirilmiş olacak.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmanın Ilgaz Kayak Merkezi'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Telesiyejin önceki yıllarda dağın sadece Kastamonu tarafında bulunduğunu ifade eden Yarım, "Dağın Çankırı bölümünde kalan Doruk mevkisinde daha önce sadece baby lift sistemi vardı. Kastamonu tarafında bulunan telesiyej Çankırı sınırında bitiyordu. Sınırda telesiyejden inen kişi Kastamonu tarafında bulunan yaklaşık bin 500 metrelik pistte kayıyordu. Çankırı tarafına bir katkısı yoktu" dedi.

Dağın Çankırı tarafında yapılan yeni pistin bölgenin kaderini değiştireceğini anlatan Yarım, şöyle konuştu:

"Çankırı tarafına yaklaşık 900 metre uzunluğunda bir telesiyej yapılıyor. Telesiyej 900 metre olurken kayak alanı bin 200 metreye çıktı. 300 metrelik başka bir pist daha var. Bunun yanı sıra Çankırı tarafında pistlerin uzunluğu bin 500 metreye yükseldi. Daha önce Kastamonu bölgesinde bin 500 metrelik bir pist vardı. Şimdi pist uzunluğu Çankırı ve Kastamonu tarafında toplam 3 bin metreye çıktı."

Çankırı tarafındaki telesiyejin Kastamonu sınırında sona ereceğini belirten Yarım, "Bu telesiyej de Kastamonu telesiyejinin bittiği doruk noktasında sona erecek. Çankırı tarafından telesiyeje binen biri doruk noktasında inip ister Çankırı tarafına kayacak isterse Kastamonu tarafına. Kaymak değil de telesiyejle dolaşmak isterse istediği tarafı telesiyejle gezebilecek. Bu sayede dağın iki tarafı birleşmiş olacak" diye konuştu.

Bu çalışmayla pistin uzunluğunun önemli oranda artacağını vurgulayan Yarım, telesiyejle iki tarafın birleşmesinin önemli bir kırılma noktası olacağını, bölgenin bu sayede çok daha güzel kış tatillerine ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Yarım, Çankırı tarafındaki telesiyejin eksikleri tamamlandıktan sonra yılbaşında açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.