Çankırı

Çankırı'da "Kültürel İzler Sergisi" açıldı

10:59 31 Aralık 2015
Çankırı'da "Kültürel İzler Sergisi" açıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan "Kültürel İzler Sergisi", açıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'ndaki açılışta yaptığı konuşmada, öğrencileri ortaya çıkardıkları eserlerden dolayı kutladı.

Bu tür etkinliklerin önemine değinen Karoğlu, "Öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergiler, kendi çalışmalarını başkalarının gözünden görmesini sağlar. Bu nedenle önemli işlevleri vardır" dedi. 

Neolitik dönemden itibaren Anadolu topraklarında yaşamış çeşitli uygarlıkların gelişim çizgisi içerisinde bıraktıkları kültürel izlere yer verilen sergide 25 eser bulunuyor.

Serginin açılışına Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurgül Begiç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Bedriye Karakoç, Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tansel Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.