Çankırı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

19:26 24 Eylül 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Türkiye yılbaşına kalmaz küçük bir anayasayı hayata geçirmiş olur." dedi.

Kaya, "Uçak kütüphanenin" açılışı için geldiği Çankırı'da gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından AK Parti'nin kendi bünyesinde ve kamuda üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Şu ana kadar yapılan çalışmalardan bahseden Kaya, "Baz aldığımız tarih 1 Ocak 2014. Yerel yönetimlerde şu ana kadar AK Parti'de 4 belediye başkanımızı partiden ihraç ettik, 1 belediye başkanının istifasını aldık. 20'ye yakın meclis üyemizin istifaları alındı, 2 bin 200'e yakın belediye çalışanı hakkında belediye başkanlarımız işlem yaptı." diye konuştu.

Çok büyük bir tehdidin atlatıldığını belirten Kaya, "Ülkemiz, milletimizin geleceği gibi çok büyük bir tehdit yaşadık. Bu tehdidin bertaraf edilmesi ve bir daha bu ülkede yaşanmaması ile ilgili herkes üzerine düşeni yapıyor." dedi.

Türkiye'de kayyum uygulamasına ilk kez başvurulmadığını vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

"30 belediyeye kayyum ataması yapıldı; 25'i HDP ya da eski ismi ile BDP'li, 3'ü AK Partili, 2'si MHP'li. Kayyum ifadesi doğru bir ifade değil. 30 belediyemize belediye başkanı görevlendirmesi yapılmıştır. Görevden alınanların mahkumiyetleri kesinleşirse ve belediye başkanlıkları düşerse bu kişiler kayyum değil belediye başkanı olarak devam edecekler. HDP'li belediyelere yönelik 'Niçin bunlara kayyum ataması yapılıyor?' eleştirilerine gelirsek Türkiye'de bu tür uygulamalar ilk kez yapılmıyor. 90'lı yıllarda da yapıldı."

Kaya, bazı belediyelerin ülkenin kaynaklarını başka amaçlar için kullandığını belirterek, "Üzülerek ifade edeyim bu ülkenin kaynaklarını şehirleri imar etmek, kamu hizmeti yapmak yerine, şehirleri yaşanmaz getirdiler. Terörle iltisaklı hale getirdiler. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığının yaptığı anayasaya, hem de terörle mücadele yasasına ve kanun hükmündeki kararnamelere uygun kanuni işlemlerdir. Yapılmaması bir eksiklikti. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Terörün zarar verdiği şehirlere önemli hizmetlerin yapılacağını vurgulayan Kaya, "Birkaç ay içinde bu şehirlerin ne kadar değiştiğine şahit olacağız. Bölge insanı rahat olsun." ifadelerine yer verdi.

Erol Kaya, yeni Türkiye için yeni bir kapı açıldığını belirterek, "7 Ağustos'ta Yenikapı'da yeni bir Türkiye için yeni bir kapı açıldı. 35 yılı aşan bir süredir herkesin Türkiye'de tartıştığı konu yeni ve sivil bir anayasa. Yenikapı'dan sonra liderlerin bir araya geldiği toplantıda bir mutabakat sağlandı. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Devlet Bahçeli'nin birlikte belirlediği mutabakat çerçevesinde adımların kısa zamanda atılacağına inanıyorum. Türkiye yılbaşına kalmaz küçük bir anayasayı hayata geçirmiş olur. Eğer bu gerçekleşmezse bu millete karşı verilmiş söz inkıtaya uğratılmış olur. Ve bunu yapan siyasiler de sorumlu olurlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.