Çorum

Doğaya adanmış ömür bir yangınla yıkıldı

11:15 28 Eylül 2015
Doğaya adanmış ömür bir yangınla yıkıldı

KEMAL KARADAĞ - Mecitözü ilçesine bağlı Terken köyünde yaşayan, 65 yıllık doğa sevgisine 2 hatıra ormanı ve yaklaşık 70 bin fidan sığdıran 80 yaşındaki Selim Erkan, anız yakılması sonucu çıkan yangında kül olan 10 bin fidanın acısını yaşıyor.

Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1950 yılında başlayan doğa sevgisinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti. Kendisini doğaya ve çevreye adadığını ifade eden Erkan, "İlkokulda okuduğum sırada başlayan ağaç sevgisi 65 yıldır ilk günkü heyecanıyla sürüyor. Bu süre içerisinde kendimi, maddi imkanlarımla kendi gücümle köyümü ve çevremi ağaçlandırmaya adadım. 65 yıldır aldığım fidanları yine kendim toprakla buluşturuyorum. Köyüme 200 dönüm arazi üzerine iki hatıra ormanı oluşturdum. Birine 'Mehmetçik' birine 'Şehitlik' adını verdim. Köyümün çevresine okullara, mezarlıklara ve diğer kamusal alanlara 70 bin fidan diktim" dedi.

Çorum-Samsun karayolu üzerindeki bir alanı ağaçlandırmak için kiraladığını daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yapılacak hatıra ormanı için devrettiğini dile getiren Erkan, çevre dostu birisi olarak yaşamını sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

- "Ciğerim yanıyor"

Yaklaşık bir yıl önce oluşturduğu "Şehitlik" adını verdiği hatıra ormanındaki fidanların çıkan anız yangını nedeniyle kül olduğunu anlatan Erkan, şöyle konuştu:

"Şimdi ciğerim yanıyor. Sanki içimden bir parça koptu. Yılların emeği bir anda kül oldu. Ormanlık alana diktiğim 10 bin çam fidanı, yangının kısa sürede fidanların bulunduğu bölgeye ulaşması nedeniyle tamamen yandı. Şimdi tek derdim burayı yeniden eski haline getirmek. Bu nedenle yetkililerden, Orman ve Su İşleri Bakanlığından destek bekliyorum. Eğer bakanlık bana fidan gönderirse yanan fidanlarımın yerine yeni fidanları yine ben dikmek istiyorum. 

Oluşturduğum ormanlar için, her diktiğim fidan için, büyüttüğüm her ağaç için büyük emek ve çaba sarf ettim. Bazen devletten ve arkadaşlarımdan borç alarak fidan aldım. Tek amacım yeşille bürünen bir bölgeye sahip olmak. Tek derdim her gün yeni bir fidana hayat vermek. Ömrümün sonuna kadar bu böyle devam edecek. Benim başka bir amacım hiç olmadı. Ancak buna rağmen çevremden ve köylülerimden de istediğim desteği alamadım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.