Çorum

Çorum'da 4 gazete kapanma kararı aldı

16:02 23 Kasım 2015
Çorum'da 4 gazete kapanma kararı aldı

Kentte günlük yayın yapan 7 yerel gazeteden 4'ü, elektronik iletişim araçlarının ve açık hava reklamcılığının yaygınlaşmasının yerel gazetelerin özel ilan reklam pastasının küçülmesine yol açtığı gerekçesiyle kapanma kararı aldı

Çorum'da günlük yayın yapan 7 yerel gazeteden 4'ü, 1 Aralık tarihi itibariyle kapanma kararı aldı.

Yaklaşık 8 aydır gündemde olan Çorum’daki yerel gazete sayısının azaltılmasına yönelik girişimler sonuçlandı. Gazete sahipleri arasında yapılan anlaşma ile günlük yayınlanan 7 yerel gazeden 4'ü, kapanma kararı aldı. 

Çorum Haber Gazetesi  Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Çorum Hakimiyet Gazetesi  Genel Yayın Yönetmeni Şevket Erzen, Dost Haber Gazetesi sahibi Volkan Sakallı, Kent Haber Gazetesi'nin sahibi Birkan Demirci, Tek Yıldız Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nadir Yücel, Çorum Gazetesi sahibi Selahattin Ezer ve Türkiye Manşet Gazetesi'nin yetkilisi Lokman Erdoğan imzasıyla yapılan ortak açıklamada, gazetelerle ilgili alınan karar kamuoyuyla paylaşıldı.

Elektronik iletişim araçlarının ve açık hava reklamcılığının yaygınlaşmasının yanında, ekonomide yaşanan dalgalanmaların, yerel gazetelerin özel ilan-reklam pastasının küçülmesine yol açtığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yerel gazeteciliği bu şartlar altında sürdürebilmenin son derece güçleştiği kamuoyunun da malumlarıdır. Yine yerel gazete sayısının fazlalığının, özel ilan reklam verenler açısından caydırıcı bir unsur haline geldiği, son yıllarda açıkça gözlemlenen bir gerçektir. Dolayısıyla, Çorum’da pozitif, etkin ve objektif yazılı basın hizmetinin sürdürülebilmesi için bazı gazetelerimizin feragat ve fedakarlıklarına ihtiyaç olduğu, açık bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmıştır. Bu realiteden yola çıkarak, iyi niyetli ve yapıcı bir anlayış çerçevesinde, gazetelerimizden Dost Haber, Kent Haber, Tek Yıldız ve Çorum Gazetesi, interaktif habercilik alanına geçmek suretiyle, 1 Aralık tarihinden itibaren günlük ve haftalık yazılı basından çekilme özverisini gösterme kararı almıştır." 

Kentte 1 Aralıktan sonra Çorum Haber, Çorum Hakimiyet ve Türkiye Manşet Gazetesi günlük olarak yayınlanmaya devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.