Çorum

MÜSİAD'tan yerli otomobil değerlendirmesi

19:59 05 Kasım 2017
MÜSİAD'tan yerli otomobil değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmed Köksal, ihracatta lokomotif olma niteliğini sürdüren otomotiv sektörünün, ülke ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Köksal, yerli otomobil projesi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon verileri ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yerli otomotiv sektörünün gelişiminin sektöre ilişkin ihracatın artırılmasını, ithalatın ise daha makul seviyelerde tutulmasını sağlayacağını ve böylelikle dış ticaret açığının kapanmasında önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

İhracatta lokomotif olma niteliğini sürdüren otomotiv sektörünün, Türkiye ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Köksal, şunları söyledi:

"Sektörün 2016 yılında 19,8 milyar dolar ile toplam ihracatımızdaki payı yaklaşık yüzde 14 düzeyinde. Bununla birlikte, sektörün ithalatı da azımsanmayacak seviyede seyrediyor. Yine 2016 yılında otomotiv sektörünün toplam ithalatı 17,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu bağlamda yerli otomotiv sektörünün gelişimi; sektöre ilişkin ihracatın artırılmasını, ithalatın ise daha makul seviyelerde tutulmasını sağlayacak, böylelikle dış ticaret açığının kapanmasında önemli bir rol oynayacaktır."

Türkiye'nin bir çok uluslararası otomotiv markasının üretim ve ihracatında önemli rol oynadığının altını çizen Köksal, şöyle devam etti:

"Türkiye, bu hedefler çerçevesinde kendi otomobilini üretmenin ilk tohumlarını atarak, 2023 hedeflerine doğru hız kesmeden ilerliyor. Cumhurbaşkanımızın teşviki ve hükumetimizin gayretleriyle hayata geçirilecek 'Türkiye'nin otomobili' projesi, dünyanın ilk 10 ekonomisi olma yolunda ilerleyen bir Türkiye için son derece stratejik ve heyecan verici bir hamle. Bu yola inanç ve kararlılıkla çıkan, yatırımlarıyla Türkiye'yi yerli ve milli otomobiline kavuşturacak iş adamlarımızı kutluyor, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.