Çorum

İl Sağlık Müdürü Sobacı'dan "mantar" uyarısı

15:35 24 Kasım 2017
İl Sağlık Müdürü Sobacı'dan "mantar" uyarısı

İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, doğada kendi kendine yetişen mantarları tüketmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Sobacı, İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, mevsim şartlarına bağlı olarak kentte mantardan zehirlenme vakaları yaşanmaması için çeşitli tedbirler alınacağını kaydetti.

Vatandaşları, üretim yeri ve tarihi belli olmayan mantarları tüketmemeleri konusunda uyaran Sobacı, "İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu olarak, vatandaşlarımızı, mantar zehirlenmesinden korumak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarımız aracılığıyla bilgilendireceğiz. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve zabıta görevlilerimizce de mantar satışı yapılan işletmeler denetlenerek, kültür mantarı haricindeki doğada kendi kendine yetişen mantarların satışına izin verilmeyecek. Vatandaşlarımız da üretim yeri ve tarihi belli olmayan, etiketi olmayan mantarları tüketmemeli." ifadelerini kullandı.

Sobacı, ayrıca, mantar zehirlenmesi durumunda vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları ya da 114 numaralı telefon aracılığıyla Ulusal Zehirlenme Danışma Merkezi ile irtibat kurmaları konusunda uyardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.