Çorum

Engelli genç kız İŞKUR’un desteğiyle çilek yetiştiriciliği yapıyor

08:12 13 Mayıs 2020 3 Yorum Var
Engelli genç kız İŞKUR’un desteğiyle çilek yetiştiriciliği yapıyor

Çorum’da 22 yaşındaki engelli Selin Kovancı, İŞKUR’un engelli ve hükümlülere yönelik desteğinden yararlanarak, serada çilek yetiştiriciliği yapmaya başladı.

Çorum merkeze bağlı Büğet köyü Ballık mevkiinde 3 dönüm arazi üzerine serada çilek yetiştiriciliği yapan Selin Kovancı, yetiştirdiği çilekleri satarak kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşıyor.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ BABASI

Beden Eğitimi Öğretmeni olan babası Tayfun Kovancı ile birlikte serada çilek yetiştiren Selin’in çileklerine ise talipli çok. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 400 kilo çilek yetiştiren ve yetiştirdiği çilekleri satmayı başaran engelli genç kızın en büyük destekçisi ise babası. Bu yıl daha fazla çilek yetiştirmeyi planlayan Selin’in en büyük hedefi sera alanını büyüterek daha fazla çilek yetiştirmek. İŞKUR’un engelli ve hükümlülere yönelik gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerden sonra Selin için İŞKUR’a proje ile başvurduğunu ve projenin kabul edilmesiyle geçtiğimiz yıl serada çilek yetiştirmeye başladıklarını anlatan baba Tayfun Kovancı, Selin ile birlikte burada çok güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

400 KİLO ÇİLEK YETİŞTİRDİ

İŞKUR’dan 50 bin TL destek aldıklarını belirten Kovancı; “Selin İŞKUR’un destek haberlerini görünce bana geldi. Baba ben bu destekten yaralanarak çilek yetiştirmek istiyorum dedi. Biz de hemen bir proje çizdik ve İŞKUR’a başvurumuz yaptık. Başvurumuz onaylanınca aldığımız 50 bin TL’lik destekle Büğet köyünde serada çilek yetiştirmeye başladık. Geçtiğimiz yıl başladık bu işe ve geçen sene yaklaşık 400-500 kilo çilek yetiştirdik. Yetiştirdiğimiz çilekleri de sattık. Selin, hem çileklerle ilgileniyor hem de para kazanıyor. Burada olmak ona çok iyi geliyor. Kızımla beraber birşeyler yapmak bana da çok iyi geliyor. Selin’in yetiştirdiği çileklere talipli de çok. Bu işi inşallah daha çok çilek yetiştirip, seramızı biraz daha büyütmek istiyoruz.” dedi

Selin Kovancı da İŞKUR Müdürü Ali Şahan’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederek, serada çileklerle ilgilenmenin kendisine çok iyi geldiğini söyledi. İŞKUR Müdürü Ali Şahan, engelli genç kızı azminden dolayı tebrik ederek, yetiştirdiği çileklerden satın almayı ihmal etmedi. Selin’in çileklerinin hakikaten çok lezzetli olduğunu belirten Şahan, çilek yemek isteyen herkese tavsiye etti.

 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Mustafa038 3 yıl önce Şikayet Et
    Senede 400-500 kg çilek için 50.000 TL. destek çok fazla. Rakamlarda bir hata olması lazım. Eğer senelik 400-500 kg çilek için 50.000 TL destek veriliyorsa bende alayım hemen.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • koray 3 yıl önce Şikayet Et
    400 kg x 3TL desek yılda 1500 tl yapar ki hiçde verimli bi işletme değil. Salep veya başka verimli değerli seracılık yapsa daha başarılı olurdu ama yinede tebrik ederim kardeşimizi.
    İlk beğenen sen ol
  • Zait 3 yıl önce Şikayet Et
    O destek 1 sefere mahsus veriliyor. Her yıl verilmiyor, hveslenme.
    İlk beğenen sen ol
  • Mersinli Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce güzel, destek güzel. Çilek zayıf ve hasta. gıdasız kalmış. Bu aile çilek tarımını bilen birinden öğrenmeli, ona göre yapmalı. İşi bilmiyorlar, tesis çok güzel projelendirilmiş. umarım başrırlar.
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin ziraatçilerinin desteğiyle yapılıyor ne demek işi bilmiyorlar. Sen de kimsin.???
    İlk beğenen sen ol
  • Duyarlı Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    işkur desteği mi?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Allah yolunu açık etsin...
    Cevapla
  • zorlu 3 yıl önce Şikayet Et
    aminn
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.