Çorum

Çorumlu öğretmen gönülleri fethetti

08:04 25 Haziran 2020 6 Yorum Var
Çorumlu öğretmen gönülleri fethetti

Öğrencilerine yaklaşımı ve ders işleme modeliyle sıra dışı bir öğretmenliğe imza atan Çorum'da Fatih sultan Mehmet İlkokulu 2-F öğretmeni Abdulbaki Altunay, pandemi nedeniyle okullarından uzak kalan öğrencilerine hazırladığı karne sürprizi ile, karne heyecanını sevgi fırtınasına dönüştürdü.

Öğrencilerinin başarı notlarını ve karnelerini EBA üzerinden görmeleriyle yetinmeyen Abdulbaki Altunay, aracını balonlarla ve yazılarla süsleyip, her bir öğrencisi için özel olarak hazırladığı kiraz dolu pet bardaklarla öğrencilerini evlerinde ziyaret etti. 

Öğretmenlerini gören öğrenciler, büyük bir heyecan ve mutlulukla öğretmenlerinin yanına koştu.  Sınıfta düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle eğitim ve öğretimi adeta farklı bir boyuta taşıyan genç öğretmen, çocuklarım dediği öğrencilerini, pandeminin sarmaladığı kısıtlamalara rağmen öğrencilerinin sevincini zirveye çıkarmayı yine başardı. 

Karne sürprizini baştan sona görüntüleyip, başarılı bir klibe dönüştüren Abdulbaki Altunay'ın bu sıradışı çabası, sosyal medya takipçileri tarafından da beğeni ve takdirle karşılandı.  "Öğrencilerim, tüm dünyanın yaşadığı pandemi nedeniyle sınıflarından ve arkadaşlarından ayrı kaldı. Benim için önemli olan onların başarısı kadar, mutlu olması da önemli. Elbette ki karnelerini internet sistemi üzerinden de görebilirler. Fakat ben onları sık sık ziyaret etsem de, normal günlere nazaran ayrı kalıyoruz. ben onları çok özledim, onlar da beni özledi. Bizim çabamız, aramızdaki sevgi tomurcuklarının açması ve ruhumuza huzur kokularının dolmasıdır." diyen genç öğretmen, her birini kutladığı ve hediyelerle ödüllendirdiği öğrencilerinin göğsüne 3. sınıf rozetini takarak, yaz tatillerini oyun-kitap ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmelerini ve özellikle de sağlıklarına dikkat etmelerini tembih etti.

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • VATAN ŞAİRİ CELAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Abdulbaki Hocam baştacısın. Öğrencilerinin biricik kahramanısın. Ben senin meslek aşkını çok iyi anlıyorum. Yaptıkların için,Allah senden razı olsun diyorum. (VATAN ŞAİRİ CELAL)
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ellerine emeklerine sağlık. Bu öğretmenimiz gibi yüzlerce öğretmenimiz var öğrencilerine böyle sürprizler yapan. Ama hepsi haberlere konu olmuyor tabi. Bazen böyle durumlar gösteriş gibi görülüyor. Ypacağın işi hediyeyi haber muhabiri nerden biliyor. Bak ben böyle bir etkinlik yaptım gel beni çek der gibi. Bir kaç yıl önce okul sıralarını zımparalayan okul müdürünü hatırlattı bana.
    Cevapla
  • FUNDA 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece veli grubumuzda paylaşılan bu görüntüler sosyal medya aracılığı ile yerel basına ulaştı,sonrasında ulusal basına ulaştı.tamamen öğretmenimizin bilgisi dışında ardniyet aramayalım .
  • Erol Taşkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Murat bey, öncelikle önyargıdan lütfen kurtulalım. Ben bu haberi yapan gazeteciyim. Sosyal medyasından görüp tanıdık, ayrıca bu öğretmenimigz göreve başladığı günden beri takdir edilecek nice çalışmalara imza atmış fakat biz yeni haberdar olduk. Sorumlu gazetecilik gereği bu güzelliği paylaşma isteği ile ricacı olduk, gazetemize davet edip ısrarla bize de konuyu anlatmasını istedik. Diyeceğim şu ki, biz samimi olanı da gösteriş yapanı da bilecek kadar hayat ve mesleki tecrübeye sahibiz. Size önerim, bu tür güzellikleri gördüğünüzde kulp takma duygusundan çok takdir duygularınızın yeşerip gönlünüzü huzurla ve güzelliklerle doldurmasına fırsat vermeniz olacak. Saygılarımla.
  • ALİ baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Medyayı kendi çağırmadı kendi sosyal medya hesabı var öğrenci dostu öğretmen diye orada paylaşıyor medya oradan ulaştı kendisine
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske sosyal mesafe ?
    Cevapla
  • iatanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • yılmaz erçorumlu 3 yıl önce Şikayet Et
    teşekürler öretmenim allahta seni mutlu etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.